Jump to content


Choose spawn point


  • Please log in to reply
12 replies to this topic

jack_wdw #1 Posted 03 February 2019 - 09:56 AM

    Command Chief Master Sergeant

  • Member
  • 1816 battles
  • 527
  • Member since:
    09-28-2012
This sounds like a potato question, but i just can't get my plane to spawn at a diferent spawn point.

- I do know that only airfields that are under your' teams control count as spawn point.
- I do know that you can't click battle until you've chosen your spawn point

But every time i try to respawn at a different airfield (which is under our control).
The system does the 'attention to this area' instead and most of the time i'm leading teammates to a cap that already is under our control. (And i haven't pressed the battle button yet)


 

Chuck_norris10 #2 Posted 03 February 2019 - 10:32 AM

    Major

  • Closed Beta Tester
  • 1186 battles
  • 6,173
  • [300SP] 300SP
  • Member since:
    03-02-2013
I respawned on the couch about midnight.

 

 


 

White_Widow18 #3 Posted 03 February 2019 - 10:41 AM

    Command Chief Master Sergeant

  • Member
  • 6183 battles
  • 939
  • [I_D] I_D
  • Member since:
    10-08-2018

View PostChuck_norris10, on 03 February 2019 - 04:32 AM, said:

I respawned on the couch about midnight.

 

:great::D
Opinions are like certain body parts. Everyone has them and most of the time they stink.

Master_Cylinder #4 Posted 03 February 2019 - 10:58 AM

    Senior Master Sergeant

  • Member
  • 198 battles
  • 159
  • [FK] FK
  • Member since:
    06-09-2015
everytime the airbase has a change in status the system moves you back to the original spawn point.  It is a pain but I watch it until my tiimer is up then wait 2 seconds to make sure that it isn't moveing me back.  They say it is not a bug but I wish they would change it back to the way it was

Catch21 #5 Posted 03 February 2019 - 10:58 AM

    Senior Master Sergeant

  • Closed Beta Tester
  • 3851 battles
  • 444
  • [DOG5] DOG5
  • Member since:
    05-19-2013

View Postjack_wdw, on 03 February 2019 - 09:56 AM, said:

This sounds like a potato question, but i just can't get my plane to spawn at a diferent spawn point.

When dead, the system will show possible spawn points with a dashed outline and the one it's proposing to send you too flashing. Click on the spawn point you want to return to and it should go solid, and double check it before you hit battle as sometimes it switches your choice for you (bug?), and you end up at one you didn't want.

 

Also I believe if you don't hit battle after a certain amount of time (10, 30 secs?) it will auto-return you to the battle.



Captain_Underpants53 #6 Posted 03 February 2019 - 11:42 AM

    First Lieutenant

  • Member
  • 17460 battles
  • 2,219
  • [I_D] I_D
  • Member since:
    04-17-2017

View Postjack_wdw, on 03 February 2019 - 04:56 AM, said:

This sounds like a potato question, but i just can't get my plane to spawn at a diferent spawn point.

- I do know that only airfields that are under your' teams control count as spawn point.
- I do know that you can't click battle until you've chosen your spawn point

But every time i try to respawn at a different airfield (which is under our control).
The system does the 'attention to this area' instead and most of the time i'm leading teammates to a cap that already is under our control. (And i haven't pressed the battle button yet)


 

 

You MUST use alternate view to respawn at an airfield or airbase.  Otherwise you will just get the old yeller dot.
MSgt, USAF, (ret)

Captain_Underpants53 #7 Posted 03 February 2019 - 11:45 AM

    First Lieutenant

  • Member
  • 17460 battles
  • 2,219
  • [I_D] I_D
  • Member since:
    04-17-2017

Also, after a certain amount of time, you get automatically launched back into the battle.  I often beg to just let me hide here in the spawn point but NOOOOOOOOOO!  Out you go Chicken Little!

 

:hiding:


MSgt, USAF, (ret)

jack_wdw #8 Posted 03 February 2019 - 11:58 AM

    Command Chief Master Sergeant

  • Member
  • 1816 battles
  • 527
  • Member since:
    09-28-2012

View PostCaptain_Underpants53, on 03 February 2019 - 11:42 AM, said:

 

You MUST use alternate view to respawn at an airfield or airbase.  Otherwise you will just get the old yeller dot.

 

Aha this might be the reason.
Will try tonight

Catch21 #9 Posted 03 February 2019 - 11:59 AM

    Senior Master Sergeant

  • Closed Beta Tester
  • 3851 battles
  • 444
  • [DOG5] DOG5
  • Member since:
    05-19-2013

View PostCaptain_Underpants53, on 03 February 2019 - 11:45 AM, said:

Also, after a certain amount of time, you get automatically launched back into the battle.  I often beg to just let me hide here in the spawn point but NOOOOOOOOOO!  Out you go Chicken Little!

LoL, yes you white knuckle it out, hoping against hope someone will flip that airbase in the middle so your P-12 can get there a little bit quicker...  



Leadlooser #10 Posted 03 February 2019 - 12:35 PM

    Senior Master Sergeant

  • Member
  • 4341 battles
  • 110
  • Member since:
    11-25-2013

This happens to me as well.  One can select a respawn point over a captured airfield/base spawn point and then spawn at the default/non-capturable spawn point.

The chosen point remains in the blue team's hands, but nevertheless one is respawned in the default spawn point.  Thank goodness it's not on ...norris's couch!



Auwingr #11 Posted 03 February 2019 - 09:43 PM

    Master Sergeant

  • Member
  • 4862 battles
  • 75
  • [_G_D_] _G_D_
  • Member since:
    02-07-2015

View PostLeadlooser, on 03 February 2019 - 04:35 AM, said:

This happens to me as well.  One can select a respawn point over a captured airfield/base spawn point and then spawn at the default/non-capturable spawn point.

The chosen point remains in the blue team's hands, but nevertheless one is respawned in the default spawn point.  Thank goodness it's not on ...norris's couch!

 

:D
My status is "Senior Airman". Is that because I'm old? :sceptic:

GonerNL #12 Posted 04 February 2019 - 08:31 AM

    Command Chief Master Sergeant

  • Member
  • 875 battles
  • 964
  • Member since:
    01-17-2018

It's a bug ... or feature. Introduced somewhere last year.

After you click your new spawn point, every change on the map (sectors flipping) not just your new spawn, will switch spawn back to default spot !!! So keep clicking the spawn you want until you launch !!


Flying on NA and EU servers

jack_wdw #13 Posted 05 February 2019 - 10:22 AM

    Command Chief Master Sergeant

  • Member
  • 1816 battles
  • 527
  • Member since:
    09-28-2012

View PostCaptain_Underpants53, on 03 February 2019 - 11:42 AM, said:

 

You MUST use alternate view to respawn at an airfield or airbase.  Otherwise you will just get the old yeller dot.

 

Just to let you know, that yesterday i was able to respawn at one of the airfields (for the first time since 2.0 :) 0

Alternate view did the trick
Thx Captain




1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users