Jump to content


Let’s play detective


  • Please log in to reply
17 replies to this topic

comtedumas #1 Posted 04 November 2018 - 12:22 AM

    Second Lieutenant

  • Member
  • 5550 battles
  • 1,003
  • [FK] FK
  • Member since:
    04-11-2016
Frames per second problems, AMD or Nvidia?  Name your card and frame rate estimate.  

Chuck_norris10 #2 Posted 04 November 2018 - 02:19 AM

    Major

  • Closed Beta Tester
  • 456 battles
  • 5,549
  • [300SP] 300SP
  • Member since:
    03-02-2013

I was getting 79 and 80 tonight on my GEFORCE 660 .

GPU boost set at 1302 and mem at 7096 so close to max.

Still couldnt get more then a few hits on a target no matter how hard I tried so i give up for the night.


Edited by Chuck_norris10, 04 November 2018 - 02:27 AM.

 

 


 

CorvusCorvax #3 Posted 04 November 2018 - 04:32 AM

    Second Lieutenant

  • Member
  • 1708 battles
  • 1,691
  • [JG52] JG52
  • Member since:
    01-26-2012
GTX 1070, 50 FPS consistently.

toshiaki_virgin #4 Posted 04 November 2018 - 05:50 AM

    Senior Master Sergeant

  • Closed Beta Tester
  • 2111 battles
  • 106
  • Member since:
    11-08-2012

i5 3470(i know this is old cpu) + RX480(18.10.2), DDR3 32GB, 1920x1200, "very high" setting.

at Cold Peak, gem of the mountain, north east corner, turn to west 90 degree.

32221.jpg

 

In actual play fps may be less than 20 fps.

so I changed graphics setting to low.

53df.jpg

(full high, full bots training mode.)

 

full low2.jpg

(full low, full bots training mode.)


Edited by toshiaki_virgin, 04 November 2018 - 07:17 AM.


wylleEcoyote #5 Posted 04 November 2018 - 07:43 AM

    Senior Master Sergeant

  • Member
  • 1977 battles
  • 173
  • [ALAS] ALAS
  • Member since:
    01-26-2012
run ultra low settings and always get single digit framerates whenever there are too many objects to render near my plane.
otherwise i get 20-50 ish frames with an:
i5-3210M @ 2.5 GHz and an NVIDIA GeForce GT 650M

yeah yeah I know its so potato i might get my PC MasterRace Card pulled.   Waiting on CyberMonday to replace this machine

Bluegoose02 #6 Posted 04 November 2018 - 05:35 PM

    Master Sergeant

  • Member
  • 2672 battles
  • 82
  • [-ES-] -ES-
  • Member since:
    08-19-2012

View Posttoshiaki_virgin, on 04 November 2018 - 05:50 AM, said:

i5 3470(i know this is old cpu) + RX480(18.10.2), DDR3 32GB, 1920x1200, "very high" setting.

at Cold Peak, gem of the mountain, north east corner, turn to west 90 degree.

32221.jpg

 

In actual play fps may be less than 20 fps.

so I changed graphics setting to low.

53df.jpg

(full high, full bots training mode.)

 

full low2.jpg

(full low, full bots training mode.)

 

Your ping sucks . I get 50 t0 75 FPS at 60ms ping with i7 960 cpu , 2 GTX 970 graphic cards ,12gig og DDR3 ram ,5year old machine.Settings on as high as I can get them.

 



comtedumas #7 Posted 04 November 2018 - 09:40 PM

    Second Lieutenant

  • Member
  • 5550 battles
  • 1,003
  • [FK] FK
  • Member since:
    04-11-2016
I have a new Dell 5675 AMD Ryzen 1700X with a RX 580, and I get from 20-50 FPS usually, but that map Cold Peak is in the 10-20 range, and very bright.  Running at the highest settings.  Even turning it down doesn’t change the FPS, it’s still the same.  After about 5 minutes, it will go up to around 30 FPS and stay there.  There is something wrong with that Cold Peak map.  

Chuck_norris10 #8 Posted 04 November 2018 - 11:28 PM

    Major

  • Closed Beta Tester
  • 456 battles
  • 5,549
  • [300SP] 300SP
  • Member since:
    03-02-2013

View Postcomtedumas, on 04 November 2018 - 02:40 PM, said:

I have a new Dell 5675 AMD Ryzen 1700X with a RX 580, and I get from 20-50 FPS usually, but that map Cold Peak is in the 10-20 range, and very bright.  Running at the highest settings.  Even turning it down doesn’t change the FPS, it’s still the same.  After about 5 minutes, it will go up to around 30 FPS and stay there.  There is something wrong with that Cold Peak map.  

 

Mine doest go lower the 59 FPS,even in the most intent maps.

 

 


 

comtedumas #9 Posted 04 November 2018 - 11:32 PM

    Second Lieutenant

  • Member
  • 5550 battles
  • 1,003
  • [FK] FK
  • Member since:
    04-11-2016

View PostChuck_norris10, on 04 November 2018 - 06:28 PM, said:

 

Mine doest go lower the 59 FPS,even in the most intent maps.

 

what I am hoping to find out is if it (partially) a AMD vs Nvidia issue.

toshiaki_virgin #10 Posted 05 November 2018 - 06:15 AM

    Senior Master Sergeant

  • Closed Beta Tester
  • 2111 battles
  • 106
  • Member since:
    11-08-2012

View PostBluegoose02, on 04 November 2018 - 05:35 PM, said:

 

Your ping sucks . I get 50 t0 75 FPS at 60ms ping with i7 960 cpu , 2 GTX 970 graphic cards ,12gig og DDR3 ram ,5year old machine.Settings on as high as I can get them.

 

 

Yeah, but ping seems not to affect fps.
In NA, EU and RU, fps was the same.

-----------

In case of i5-6500 + GTX960

6500 gtx960_001.jpg6500 gtx960_002.jpg6500 gtx960_003.jpg

(very high graphics setting)



Bluegoose02 #11 Posted 05 November 2018 - 06:54 AM

    Master Sergeant

  • Member
  • 2672 battles
  • 82
  • [-ES-] -ES-
  • Member since:
    08-19-2012

View Posttoshiaki_virgin, on 05 November 2018 - 06:15 AM, said:

 

Yeah, but ping seems not to affect fps.
In NA, EU and RU, fps was the same.

-----------

In case of i5-6500 + GTX960

6500 gtx960_001.jpg6500 gtx960_002.jpg6500 gtx960_003.jpg

(very high graphics setting)

 

My ping goes up and my FPS drops like a rock to where it looks like a slide show. Of course at a 3000 ping it comes to a complete stop except for the bullets hitting my plane. I have read that Nividia is supposed to mix with WOWP better.

 


Edited by Bluegoose02, 05 November 2018 - 06:57 AM.


GonerNL #12 Posted 05 November 2018 - 08:25 AM

    Senior Master Sergeant

  • Member
  • 722 battles
  • 487
  • Member since:
    01-17-2018

NVIDIA GeForce GTX 750 Ti 

 

fps vary from 20 - 50 ... very playable. Both on EU and NA servers. 

SD version with medium detail.


Edited by GonerNL, 05 November 2018 - 11:15 AM.

Flying on EU and NA server

HoujuuNue #13 Posted 05 November 2018 - 09:11 AM

    Senior Airman

  • Closed Beta Tester
  • 4316 battles
  • 27
  • [PZMOE] PZMOE
  • Member since:
    02-24-2012

i7-8700HQ + GTX 1070

 

Tested on cold peak with 1920x1080 resolution

 

On low settings I had 70fps at the start but drops down to ~32fps when everyone is visible.

 

On high settings I had 50fps at the start and can drop down to 22fps.

 

It looks choppy when it goes below ~42fps


Edited by HoujuuNue, 06 November 2018 - 07:27 AM.


Grantwhy #14 Posted 05 November 2018 - 10:06 AM

    Master Sergeant

  • Member
  • 3320 battles
  • 37
  • [-GCR-] -GCR-
  • Member since:
    11-06-2015

I5-4440 @ 3.10GHz with Nvida GeForce GT 630

 

frames about 30-35 graphics settings Low

 

and ping is about 270~ish (playing on NA from Australia)



hoom #15 Posted 06 November 2018 - 04:37 AM

    Command Chief Master Sergeant

  • Closed Beta Tester
  • 3957 battles
  • 735
  • Member since:
    01-26-2012

You guys should also quote your resolution: 2560*1600 is twice as many pixels per frame vs 1920*1080.

 

I've got i5 6600K @4.3Ghz, RX480 2560*1600, max settings, windowed borderless (better than Fullscreen for Win10).

I think I typically get about 40-50fps.

 

In that particular corner of Cold Peak I'm getting bottom 30fps, tops just under 60. (edit: with full bots 28-53), CPU about 75% but I also have a heap of other stuff running.

 

Today's actually first time I've played since this map came in the game, got it a couple of times with the Su-9 & I did note it felt a bit less smooth fps than other maps.


Edited by hoom, 06 November 2018 - 04:49 AM.

C'est magnifique, mais ce n'est pas le SerB.

Deltavee #16 Posted 06 November 2018 - 07:23 PM

    Senior Master Sergeant

  • Member
  • 1116 battles
  • 215
  • Member since:
    12-19-2015
INTEL i5-6600 cpu@3.3GHz
16G RAM
NVidia GTX 970    All game graphic settings maxed. Several tabs open.
D/L 50 Mbps  (Single user, fat pipe out of Toronto) Consistent
1920x1080x32  in Full Screen Mode
Win 7 64bit SP1
FPS 75 +/-
Ping 45-50 ms usually, can go to 115 but rarely does

Deltavee

GAA drivers do it in the dirt.


Wombatmetal #17 Posted 06 November 2018 - 11:33 PM

    Command Chief Master Sergeant

  • Member
  • 1044 battles
  • 954
  • [H_PUN] H_PUN
  • Member since:
    06-02-2013

Intel I7 quad, 16gb

GTX 980 4gb

SSD

50 FPS low side 90 FPS  high side

Gigabit cable, though I only get 300mb download speeds actually



vcharng #18 Posted 07 November 2018 - 01:12 AM

    Command Chief Master Sergeant

  • Member
  • 3034 battles
  • 567
  • Member since:
    10-25-2017
GTX1050 Ti, 40 to 120. 40 is when something like engine smoke or facing large amount of foilage, 120 when facing clear sky.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users