Jump to content


settings

blank settings & freeze up

  • Please log in to reply
17 replies to this topic

comealong1 #1 Posted 03 October 2018 - 12:28 PM

    Senior Master Sergeant

  • Closed Beta Tester
  • 2704 battles
  • 449
  • [-DOW-] -DOW-
  • Member since:
    06-05-2013

OK, guess I am first to have bugs.. When I go to settings they are blank & can not even click anything, froze up.. This is new one I think but sure annoying.

 

 

I've sent a ticket to support with a screen shot of a blank frozen settings window.


Edited by comealong1, 03 October 2018 - 01:02 PM.


blindfoId #2 Posted 03 October 2018 - 01:00 PM

    Senior Master Sergeant

  • Administrator
  • 5 battles
  • 357
  • Member since:
    07-19-2018
Please make sure that you downloaded the full update. 

comealong1 #3 Posted 03 October 2018 - 01:03 PM

    Senior Master Sergeant

  • Closed Beta Tester
  • 2704 battles
  • 449
  • [-DOW-] -DOW-
  • Member since:
    06-05-2013
I ran the check & repair before sending ticket.. After the update I did a restart too.. I think I will run the check tool as well.

Edited by comealong1, 03 October 2018 - 01:07 PM.


EZP_MRKARP #4 Posted 03 October 2018 - 01:31 PM

    Senior Master Sergeant

  • Closed Beta Tester
  • 3887 battles
  • 201
  • Member since:
    01-26-2012

im missing all upgrades on planes 

 



comealong1 #5 Posted 03 October 2018 - 01:31 PM

    Senior Master Sergeant

  • Closed Beta Tester
  • 2704 battles
  • 449
  • [-DOW-] -DOW-
  • Member since:
    06-05-2013
Is anyone else getting the same?. Oh my, all upgrades?. I'd be pretty mad about that.. All my planes are painted with 4 season camo so I'd be really T'd off.

Edited by comealong1, 03 October 2018 - 01:34 PM.


comealong1 #6 Posted 03 October 2018 - 01:38 PM

    Senior Master Sergeant

  • Closed Beta Tester
  • 2704 battles
  • 449
  • [-DOW-] -DOW-
  • Member since:
    06-05-2013
How do you read report file, with what program?. Tried to open the report but notepad and adobe reader wont open it.. Says I have files that are messing with the game.. wgc exten  How to you open wgc files?

Edited by comealong1, 03 October 2018 - 01:40 PM.


Captain_Underpants53 #7 Posted 03 October 2018 - 01:39 PM

    Command Chief Master Sergeant

  • Member
  • 12584 battles
  • 593
  • [H_PUN] H_PUN
  • Member since:
    04-17-2017

I would like to know why the control settings always get screwed up with these patches.  Is it, or isn't it, possible to just leave them the heck alone?

 

In other words, is it technically possible not to reset our settings when patches occur?  We take time to 'have it our way' and it gets quite tiresome to change from 'have it WG's way' whenever a new patch appears.


MSgt, USAF, (ret)

Captain_Underpants53 #8 Posted 03 October 2018 - 01:43 PM

    Command Chief Master Sergeant

  • Member
  • 12584 battles
  • 593
  • [H_PUN] H_PUN
  • Member since:
    04-17-2017

View Postcomealong1, on 03 October 2018 - 08:38 AM, said:

How do you read report file, with what program?. Tried to open the report but notepad and adobe reader wont open it.. Says I have files that are messing with the game.. wgc exten  How to you open wgc files?

 

I recommend CCleaner.  I've used it for years with no problems.  Free version works great but these days I use the (cheap) Pro version.
MSgt, USAF, (ret)

blindfoId #9 Posted 03 October 2018 - 02:01 PM

    Senior Master Sergeant

  • Administrator
  • 5 battles
  • 357
  • Member since:
    07-19-2018

View PostEZP_MRKARP, on 03 October 2018 - 04:31 PM, said:

im missing all upgrades on planes 

 

 

Please check the depot and submit a ticket if you don't find your upgrades there.

 

View Postcomealong1, on 03 October 2018 - 04:38 PM, said:

How do you read report file, with what program?. Tried to open the report but notepad and adobe reader wont open it.. Says I have files that are messing with the game.. wgc exten  How to you open wgc files?

 

I am sorry but for what purposes (ans what files in particular - you can attach them to your post) do you want to open them?



comealong1 #10 Posted 03 October 2018 - 02:09 PM

    Senior Master Sergeant

  • Closed Beta Tester
  • 2704 battles
  • 449
  • [-DOW-] -DOW-
  • Member since:
    06-05-2013
Thought I could delete the bad files but, maybe not.. I included with ticket too.. Extraneous files found?.. And I run no mods.

Edited by comealong1, 03 October 2018 - 03:26 PM.


comealong1 #11 Posted 03 October 2018 - 03:31 PM

    Senior Master Sergeant

  • Closed Beta Tester
  • 2704 battles
  • 449
  • [-DOW-] -DOW-
  • Member since:
    06-05-2013
Mods are problematic to say the least.. Every download you have to update & sometimes uninstall before the update.. Too much hassle.. Don't know why we need mods.. The most popular features should become part of the game anyway.. They complicate things drastically.

qu33kKC #12 Posted 04 October 2018 - 02:00 AM

    Senior Airman

  • Member
  • 2816 battles
  • 14
  • [OWSS] OWSS
  • Member since:
    10-14-2017
all of my paint jobs, settings and upgrades were in place.  However, the game froze both times I exited, requiring a "sign out" to clear.  I guess that's better than having it happen when trying to enter a game, but still very annoying.

comealong1 #13 Posted 04 October 2018 - 10:31 AM

    Senior Master Sergeant

  • Closed Beta Tester
  • 2704 battles
  • 449
  • [-DOW-] -DOW-
  • Member since:
    06-05-2013
They tell me to clear cache like I am stupid or something.. The update did clear cache & wiped settings.. That is why I need to get to the settings, to reset them.. I cleared cache again though to no avail.. Tried the game & settings is still blank.

comealong1 #14 Posted 04 October 2018 - 09:36 PM

    Senior Master Sergeant

  • Closed Beta Tester
  • 2704 battles
  • 449
  • [-DOW-] -DOW-
  • Member since:
    06-05-2013
Reinstalled windows & the game.

Edited by comealong1, 04 October 2018 - 09:38 PM.


blindfoId #15 Posted 05 October 2018 - 08:49 AM

    Senior Master Sergeant

  • Administrator
  • 5 battles
  • 357
  • Member since:
    07-19-2018

View Postcomealong1, on 05 October 2018 - 12:36 AM, said:

Reinstalled windows & the game.

 

So what is the progress on your issue? Have it fixed settings display?

CorvusCorvax #16 Posted 05 October 2018 - 01:20 PM

    Second Lieutenant

  • Member
  • 1462 battles
  • 1,492
  • [JG52] JG52
  • Member since:
    01-26-2012

To blindfold:

 

Please PLEASE tell the developers to somehow save our user interface settings.  PLEASE.  Having to spend time to rebind my keys, and reset the display, AGAIN, makes me not want to play the game.

 

And if they can't, for a technical reason, can you please tell us EXACTLY what that technical reason is?



egikov #17 Posted 05 October 2018 - 03:28 PM

    Senior Master Sergeant

  • Alpha tester
  • 2121 battles
  • 133
  • [X3M] X3M
  • Member since:
    01-26-2012

View PostCorvusCorvax, on 05 October 2018 - 07:20 AM, said:

To blindfold:

 

Please PLEASE tell the developers to somehow save our user interface settings.  PLEASE.  Having to spend time to rebind my keys, and reset the display, AGAIN, makes me not want to play the game.

 

And if they can't, for a technical reason, can you please tell us EXACTLY what that technical reason is?

 

Here is what SonicPariah wrote in other thread:

"Honestly, the reset happens with every Update (not Patch) and is something we have discussed multiple times."



CorvusCorvax #18 Posted 05 October 2018 - 05:19 PM

    Second Lieutenant

  • Member
  • 1462 battles
  • 1,492
  • [JG52] JG52
  • Member since:
    01-26-2012

Yeah, I read that.  But there has to be some sort of reason.  From the stuff I have read, keeping a record of the settings on the client is not that big of a deal.  So, why doesn't WG do that?  I understand that if the interface changes, the settings change too, but that doesn't imply that if you change one part of the interface that ALL the settings have to disappear.  Especially stuff like joystick settings.  That is the primary reason I abandoned using a joystick was the third time I had to set it up (again).  A gigantic PITA for what?

 

I just want to fly and shoot stuff down.  I don't want to have to fsck around with the damn interface multiple times a year.






1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users