Jump to content


FPS Issue Solved (For me at least for the moment)

FPS issues Bugs Solution

  • Please log in to reply
10 replies to this topic

NovaTempest #1 Posted 14 May 2018 - 04:20 PM

    Senior Master Sergeant

  • Member
  • 1299 battles
  • 189
  • Member since:
    12-06-2013

Hey guys,

 

Just wanted to note that I think i managed to fix my game's FPS issue, i'll have to do a few more matches and such to see if I actually managed to fix my problem, but.

 

I am on a Windows 7 OS with a Intel i7 3632QM Processor & Nvidia Geforce GT 640M LE graphics card. I wanted to share that on my end simply uninstalling the game and then redownloading it seems to have solved my instance of the issue, Though then again when I first installed Warplanes It was before they had released the wargaming.net game center, so i can't say if that had anything to do with the fix.

 

I'll update if the problem returns, but i wanted to share this.


Edited by NovaTempest, 14 May 2018 - 04:20 PM.


MARS_REVENANT #2 Posted 14 May 2018 - 04:27 PM

    Colonel

  • Community Ace
  • 3234 battles
  • 9,177
  • [WG-CA] WG-CA
  • Member since:
    01-26-2012
Interesting... please keep us posted if your FPS continues to remain higher.

1.9.x Forum Stats: Colonel; Member; 34638 battles; 7,526 message_img.pngMember since: 11-03-2014

I never lose; either I win or I learn.

TWITCH  |  YOUTUBE  |  FACEBOOK  |  TWITTER


The_Wild_Weasel #3 Posted 14 May 2018 - 04:27 PM

    Senior Master Sergeant

  • Member
  • 1571 battles
  • 199
  • [JG52] JG52
  • Member since:
    01-26-2012

Win 10 was free for quite a while , worth looking into .

 

W_W



SonicPariah #4 Posted 14 May 2018 - 04:27 PM

    Community Manager

  • Administrator
  • 102 battles
  • 301
  • [WGATX] WGATX
  • Member since:
    05-22-2016
Thanks for the possible assist on this issue!

Chuck_norris10 #5 Posted 15 May 2018 - 01:48 AM

    Major

  • Closed Beta Tester
  • 65 battles
  • 5,382
  • [300SP] 300SP
  • Member since:
    03-02-2013

I thought I would try again and after 5 matches I get a black screen I have to use task manager to get out of the game.

 

Cache and all that crapcleared so dont even ask.

 

With 30.000 flights under my belt I have a good idea how bad this game has become and how bad it's getting.

 

At one time it was an awesome game,best out there and now it's having a hard time getting a few humans to make a match.

 

Sad but thats what happens when you take things for granted.The tankers came and they left and thus went a good portion of your population but I digress.

I only see this game going downhill even more IMO.

 


 

 


 

Zigfreid #6 Posted 15 May 2018 - 05:17 AM

    Second Lieutenant

  • Member
  • 5204 battles
  • 1,413
  • [OWSS] OWSS
  • Member since:
    07-31-2013

40k flights in 1.9 and was #24 in hall of fame.

5k flights in open beta before 1.9.

2.0 is so much fun much better than 1.9.

5k battles in 2.0 will never play 1.9 even if i could!



Perco_lator #7 Posted 15 May 2018 - 06:18 AM

    Senior Master Sergeant

  • Member
  • 11 battles
  • 454
  • Member since:
    08-15-2015

View PostZigfreid, on 15 May 2018 - 01:17 AM, said:

40k flights in 1.9 and was #24 in hall of fame.

5k flights in open beta before 1.9.

2.0 is so much fun much better than 1.9.

5k battles in 2.0 will never play 1.9 even if i could!

 


"Come find me in the game, tough guy.  We'll see who knows stuff."


Pal_P #8 Posted 15 May 2018 - 06:35 PM

    Senior Master Sergeant

  • Member
  • 895 battles
  • 110
  • Member since:
    10-30-2015

View PostPerco_lator, on 15 May 2018 - 06:18 AM, said:

 

 

Remove the picture with this idiot.

NovaTempest #9 Posted 16 May 2018 - 03:26 AM

    Senior Master Sergeant

  • Member
  • 1299 battles
  • 189
  • Member since:
    12-06-2013

So after trying a few more battles, I got rid of one gremlin only to get a different one.

 

NOW the clients connection to the server is borky, but in a way I fail to connect when I am pulled into a match from the matchmaker or when loading up the battle. So in my head, based on my understanding of programming, its one of the following things:

 

1) Something in the installation/installer is coded not very well.

2) The previous major update revealed a whole nest of little gremlin bugs that have been around for who knows how long.

3) Neither of the above (duh...)

 

Its not constant in that it prevents me from playing battles at all, its just very frequent. as for the FPS, indeed that issue was resolved.

 

My first suggestion to the devs might be to try and 'stress test' the game on their end to start the process of weeding out the issues, running it on a low-end computer at max and minumun graphics settings, a high end computer on maximum and minumum settings, etc. and so on.

 

As for the first possibility I may try a second reinstall later if the problem keeps coming up, because before this reinstall I was able to load into battles just fine.

 

In regards to what the devs could do for that possibility, I'd say just comb-over the install process and look for any 'hiccups'.

 

The FPS problem is for the most part gone, but I see the game hit some lows that I didn't before the previous update with my current graphics settings.


Edited by NovaTempest, 16 May 2018 - 05:11 PM.


SonicPariah #10 Posted 16 May 2018 - 04:06 PM

    Community Manager

  • Administrator
  • 102 battles
  • 301
  • [WGATX] WGATX
  • Member since:
    05-22-2016

Thanks Nova,

 

We will see what can be uncovered. As always, please file a ticket and send me that Number if you can reproduce those steps.



comtedumas #11 Posted 16 May 2018 - 05:04 PM

    Command Chief Master Sergeant

  • Member
  • 3930 battles
  • 695
  • [FK] FK
  • Member since:
    04-11-2016

View PostThe_Wild_Weasel, on 14 May 2018 - 11:27 AM, said:

Win 10 was free for quite a while , worth looking into .

 

W_W

 

still is free, tell it you need accessibility mode.  https://blogs.msdn.microsoft.com/accessibility/2016/07/29/windows-10-free-upgrade-page-for-people-who-use-assistive-technologies/




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users