Jump to content


Low FPS issue after updated

FPS

  • Please log in to reply
4 replies to this topic

KamiPlayer #1 Posted 08 March 2018 - 04:50 AM

    Airman Basic

  • Member
  • 311 battles
  • 2
  • Member since:
    05-28-2014

Not sure why, but I could not get anywhere higher than 15 fps after the last patch (2.0.4).

My system should be enough to run the game in the maximum setting:

CPU: 1950X

GPU: RX VEGA 64

RAM: 32GB 

500 GB SSD

All other gamesmatch run fine, but only WOWP have this issue.

I did try reinstall windows 10 but still not working. 

One thing I notice that is when I playing WOWP, the LED indicator on my GPU only light up about 30%. When I play WOT, it was entirely light up.

 



Bobby_Tables #2 Posted 08 March 2018 - 06:57 AM

    Command Chief Master Sergeant

  • Member
  • 2174 battles
  • 836
  • [-DOW-] -DOW-
  • Member since:
    06-16-2014

Ummm.... maybe turn off your coin mining application(s) when trying to run the game?  Other than that, I dunno.  Your system is way overpowered for this game.  But the graphics card is pretty dated so who knows, might be a Windows 10 compatability issue?  



FlakValleyExpress #3 Posted 08 March 2018 - 11:37 AM

    Captain

  • Member
  • 20 battles
  • 3,782
  • Member since:
    02-09-2012

This is not the only WoWP region reporting the same problem. I'll ask the basic question, is your video driver up to date? If so try running the WGcheck program

 

https://na.wargaming.net/support/en/products/wows/articles/483/

 

 It will check and correct any WG files that are missing or corrupted. Once concluded if the problem is not fixed, then you have a WGcheck file to submit to WG tech support. 

 

It also would not hurt to try Ccleaner too in fixing any registry problems.

https://www.ccleaner.com/ccleaner?source=cpc&gclid=Cj0KCQiAieTUBRCaARIsAHeLDCRFs4C0ooPHGvmm9VGOYIBvVP_eagKDobL4lS83fq0lBhUeQLXQJEcaAk2ZEALw_wcB

 

Good luck in fixing your problem.


Edited by FlakValleyExpress, 08 March 2018 - 11:40 AM.

1.X WoWP veteran - Airborne Scout - Class of 1.0

Vae victis

Update 2.0 - It's not a bug, it's a feature

"Battle is the Great Redeemer. It is the fiery crucible in which true heroes are forged. The one place where all men truly share the same rank, regardless of what kind of parasitic scum they were going in."

 


KamiPlayer #4 Posted 24 March 2018 - 04:03 AM

    Airman Basic

  • Member
  • 311 battles
  • 2
  • Member since:
    05-28-2014
1 month later, with the newest AMD driver ver.18.3.3. the issue still exists... this game become unplayable 

comtedumas #5 Posted 27 March 2018 - 06:46 AM

    Command Chief Master Sergeant

  • Member
  • 3891 battles
  • 689
  • [FK] FK
  • Member since:
    04-11-2016

There are windows 10 game optimization guides on YouTube, and they are invaluable.  I was having the same problem til I followed one, made a world of difference.  Here is the one I used.  

 

https://youtu.be/SaYbFmB2rDw

 

BTW, I think new AMD drivers came out today.  


Edited by comtedumas, 27 March 2018 - 06:47 AM.






Also tagged with FPS

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users