Jump to content


1.9.2 Patch Release Bugs and Issues

1.9.2 WoWP Bugs Issues Crashes

  • Please log in to reply
65 replies to this topic

mullyman #21 Posted 22 December 2015 - 05:19 AM

    Second Lieutenant

  • Member
  • 33 battles
  • 1,162
  • Member since:
    06-09-2014

I don't see ANY difference between these BOTS and the 1.9.1 BOTS.   They still crash into hills,  trees, water.   They still fly aimlessly over enemy AA and get shot down.

In fact I can see the persha employees laughing their A$$es off right now.  "Those idiot gamers think we actually programmed BOTS to follow directions. LOLOL". 


mullyman.png

Raizei #22 Posted 22 December 2015 - 05:37 PM

    Community Specialist

  • Member
  • 86 battles
  • 709
  • [WGA-B] WGA-B
  • Member since:
    06-11-2012

View PostHSLD, on 18 December 2015 - 06:23 AM, said:

Ok, well here is a new one. After the update this game now has a red hue and double image! I un and reinstalled game still the same!

 

Hey HSLD,

 

Sorry to hear that you are having some odd graphical issues occurring with the game client.

 

I would like to look into your issue if you could provide to me the following information:

- DxDiag

- Game Log File

- (Optional) A screenshot of your graphical issue

 

What this will allow me to do is check and see if your PC meets the system requirements and/or if there are any issues on that end. At the same time, we will be checking your game log file for any inconsistencies that could possibly be the issue.

 

Feel free to post them here or if you prefer, you can also choose to send this information through our Support Site:

https://na.wargaming.net/support


Please read the WOWP Game and Forum rules.
Forum Rules - Game Rules - EULA - TOS
Find us on Facebook & Twitter!


Carronade32 #23 Posted 22 December 2015 - 06:01 PM

    Command Chief Master Sergeant

  • Member
  • 36 battles
  • 580
  • Member since:
    05-01-2013

Same as a lot of others; problem mounting equipment to a plane that I have in my depot.

 

I will try to mount a demountable piece of equipment like a gun sight that I have plenty of in depot.  But it shows I have none and would have to buy a new one.

 

I go to the Depot page and it shows a number of that item there.  Then when I go back to plane it appears and I mount it as it has 'magically' showed up.

 

 

*So I have to go to Depot (to reset the depot count I guess) every time in order to mount equipment that I already own.

 

 


 
 
 
 

oldiowaguy #24 Posted 22 December 2015 - 06:24 PM

    Second Lieutenant

  • Open Beta Tester
  • 127 battles
  • 1,350
  • [4HIM] 4HIM
  • Member since:
    01-15-2013
New one for me, entered battle and my P-47N kept flying straight and level, not responding to my joystick. The flaps, rudder, and ailerons all moved with my inputs, but the plane itself would not respond. It bounced off the boundaries twice before the autopilot put me into the ground. Next battle everything was fine. Ping and FPS both stayed stable through out the battle.

                                                                    

 


GiN_nTonic #25 Posted 22 December 2015 - 09:05 PM

    Captain

  • Member
  • 226 battles
  • 3,873
  • [-WS-] -WS-
  • Member since:
    10-13-2013

View PostRaizei, on 22 December 2015 - 03:29 AM, said:

 

Hey JlNN,

 

Would you happen to have a replay of this happening? Bots are a bit tricky to report since they have "expected" behavior.

 

A replay would allow us to witness this firsthand without having to jump into a game and hope that it will happen. Granted, it seems like it happens a few times for many people but for the sake of reporting these issues as soon as possible, a replay file showing odd Bot behavior is greatly appreciated.

 

I'll be checking this thread periodically to ensure nothing gets missed!

 

Thanks JlNN!

 

OK, I will send you a couple replays to show you that all someone has to do to defeat a bunch of bots is fly between a couple mountains.  They're mostly all crash on their own.  Not to mention, sometimes they just decide to fly into the mountains without prompting (as was the case I referred to in my op).

 

The other replay I want to send you is bots purposefully sitting on the side of a battle doing nothing.  I've had situations where there was 1 plane left on enemy (IL) and I am too banged up to attack, but we have 5-6 bots left and they do nothing....even though I keep the enemy IL sighted and even targeted.


Edited by JlNN, 22 December 2015 - 09:08 PM.


ArrowZ_ #26 Posted 23 December 2015 - 01:37 AM

    Captain

  • Open Beta Tester
  • 1017 battles
  • 3,225
  • Member since:
    08-04-2013

View PostRaizei, on 22 December 2015 - 10:10 AM, said:

 

Hey ArrowZ_,


I finally got a chance to look into the issue and I did witness a whole bunch of strange movement throughout the replay. Especially, when you were shooting at the enemy Javelin.

 

I was going to reproduce this issue on the live server but the option for Client-Side Predicition has been removed.

 

I'll still inquire with the development team about the function and if they plan to reintroduce the feature, I'll let them know the effect it has on the replays that are recorded.

 

Thanks for all of the detailed information as well! 

 

 

In relation with the replay feature, has anyone encountered issues with the mouse not appearing when pressing the "ESC" key? Basically, I was not able to select any of the menu options since it was still controlling the camera for the aircraft in the replay.

**Did some more testing and it occurs after opening the menu for a 2nd time (Mouse will still be visible going into the menu the first time).

They moved the Client Side Processing option to the Controls section of the settings. This cannot be changed in the replay and is only changeable on the live client. And no I have not experienced the mouse not appearing when pressing the ESC key. Coding errors possibly?. Seems the replay function needs quite a bit of support to be more stable.

 

Thanks again raizei. Appreciate the communication in this thread.


That Ozi Client Side Lagger

 

WOWP 2.0 Videos Playlist


ricarpe #27 Posted 23 December 2015 - 03:46 AM

    Airman Basic

  • Closed Beta Tester
  • 0 battles
  • 3
  • Member since:
    01-26-2012

What about not being able to log on?

 

I downloaded and installed the game today.  Everything seemed to go fine in the client screen, so I pressed the "Play" button.  The screen changes to the World of War Planes loading screen with the logo in the center, the little advancing bar underneath it, and all of the awards and titles underneath that; then, the screen goes black with the little arrow cursor and.... nothing.

 

I play World of Warships and World of Tanks without issue.  Screens load, games load, I play... sometimes I win, sometimes I lose... then I log off and go about my day.  But not for World of War Planes.  So I did a complete uninstall and reinstall and get the same results.

 

Any help would be appreciated.



RedSpartacus #28 Posted 23 December 2015 - 01:42 PM

    Second Lieutenant

  • Member
  • 0 battles
  • 1,521
  • [GW__S] GW__S
  • Member since:
    02-02-2014

Dismissing a pilot in hangar has no confirmation message box like in barracks. I thought this got reported to the developers ?

I use the a mod to disable this function. The entire function to dismiss a pilot should be moved to the barracks, this is the proper place to deal with it, not in hangars.


  RUN WITH THE PACK

MARS_REVENANT #29 Posted 23 December 2015 - 02:25 PM

    Colonel

  • Community Ace
  • 3693 battles
  • 9,296
  • [WG-CA] WG-CA
  • Member since:
    01-26-2012
FPS of about 50 on highest graphics setting, as a comparison, the closest competitor runs at 170+ FPS. Some matches in WOWP drop to 20FPS. 

1.9.x Forum Stats: Colonel; Member; 34638 battles; 7,526 message_img.pngMember since: 11-03-2014

I never lose; either I win or I learn.

TWITCH  |  YOUTUBE  |  FACEBOOK  |  TWITTER


MARS_REVENANT #30 Posted 23 December 2015 - 02:35 PM

    Colonel

  • Community Ace
  • 3693 battles
  • 9,296
  • [WG-CA] WG-CA
  • Member since:
    01-26-2012

Rubber banding in several matches, when CSP is turned off due to whining of other players, there is lag causing tarfet reticle to skip and jump instead of smooth motion across screen. This is at about 50 ping.

 

Extreemly slow hangar loading without using fast hangar mod. Even with mod hangar is still slow. 80 planes in stock.


1.9.x Forum Stats: Colonel; Member; 34638 battles; 7,526 message_img.pngMember since: 11-03-2014

I never lose; either I win or I learn.

TWITCH  |  YOUTUBE  |  FACEBOOK  |  TWITTER


Raizei #31 Posted 23 December 2015 - 07:19 PM

    Community Specialist

  • Member
  • 86 battles
  • 709
  • [WGA-B] WGA-B
  • Member since:
    06-11-2012

View PostJlNN, on 17 December 2015 - 11:35 PM, said:

You guys went backwards with Bots and their ability to not run into mountains.  Was just in a a game where I died but left team with 6v1, and 4 near full health bots immediately found the first mountain to slam into. It was almost choreographed.

 

...either that or there is a new suicide feature built-in to try and "balance" teams.  Only Persha has enough crappy programmers to make incredible strides backwards.

 

View Postmullyman, on 22 December 2015 - 05:19 AM, said:

I don't see ANY difference between these BOTS and the 1.9.1 BOTS.   They still crash into hills,  trees, water.   They still fly aimlessly over enemy AA and get shot down.

In fact I can see the persha employees laughing their A$$es off right now.  "Those idiot gamers think we actually programmed BOTS to follow directions. LOLOL". 

 

Thanks for the feedback guys!

 

For these Bot specific related issues, I will need to acquire a replay demonstrating what you've guys shared here on the forums. Having this information will prove vital in reporting any issues related to Bots so that the development team can witness firsthand that they still need to be tweaked. 

 

When you guys get a chance, please share them at your earliest convenience and I will be glad to review them!


Please read the WOWP Game and Forum rules.
Forum Rules - Game Rules - EULA - TOS
Find us on Facebook & Twitter!


Raizei #32 Posted 23 December 2015 - 09:41 PM

    Community Specialist

  • Member
  • 86 battles
  • 709
  • [WGA-B] WGA-B
  • Member since:
    06-11-2012

View PostBotCDR, on 18 December 2015 - 12:08 AM, said:

J4M still shows the wrong line diagram (J7W1) in the battle interface:

 

 

Re-opened this issue with the development team and let them know that the issue persisted from CT into the live server. Thanks for verifying this again BotCDR!

Please read the WOWP Game and Forum rules.
Forum Rules - Game Rules - EULA - TOS
Find us on Facebook & Twitter!


Raizei #33 Posted 23 December 2015 - 10:47 PM

    Community Specialist

  • Member
  • 86 battles
  • 709
  • [WGA-B] WGA-B
  • Member since:
    06-11-2012

View PostJlNN, on 18 December 2015 - 07:07 AM, said:

There is a major bug with modules....it i've now spent money on modules i didnt need since i thought it was a bug like before - where you simply load it and it won't charge.

 

View Posthonorabili, on 18 December 2015 - 08:49 PM, said:

Major LAG like the last patch any time there's 6+ players in any game. Everybody was suffering the lag. This is an issue on the servers that's still happening.

 

View PostPogo68, on 19 December 2015 - 06:35 AM, said:

Can't mount equipment that I have in the Depot.

Can't transfer equipment from one plane to the next.

 

Tried to mount a gunsight on a Spitfire Mk IX, depot said I had 3.

Game insists I purchase a new one.

De-mounted a gunsight from another plane that had the same sight, problem persisted

 

View Posttanky_the_tank, on 19 December 2015 - 07:17 PM, said:

Same problems with hangar slowdown and equip not updating

 

View PostJohnny_5_, on 20 December 2015 - 05:47 PM, said:

Same here

 

Demounted the Gyroscopic Sight I, on two British planes - same tier and wasn't able to mount it on a 3rd Brit plane. Was telling me to purchase the sight. Even on the planes I just demounted them from

 

Soultion: Waited 5 min then they were available.

 

View PostJlNN, on 20 December 2015 - 10:52 PM, said:

Overall performance of the game is really bad.  I have a super game system (8 core - titan video card etc) and the graphics bog down in intense action moments.

 

What I dont get is the fact there is 0 additional new graphic elements - so this is just again Persha showing their Devs are hapless.  You have to be one of the crappiest Devs in the world to go break something that didn't really change.

 

View PostCarronade32, on 22 December 2015 - 06:01 PM, said:

Same as a lot of others; problem mounting equipment to a plane that I have in my depot.

 

I will try to mount a demountable piece of equipment like a gun sight that I have plenty of in depot.  But it shows I have none and would have to buy a new one.

 

I go to the Depot page and it shows a number of that item there.  Then when I go back to plane it appears and I mount it as it has 'magically' showed up.

 

 

*So I have to go to Depot (to reset the depot count I guess) every time in order to mount equipment that I already own.

 

 

 

View PostTHEMARCO1979, on 23 December 2015 - 02:25 PM, said:

FPS of about 50 on highest graphics setting, as a comparison, the closest competitor runs at 170+ FPS. Some matches in WOWP drop to 20FPS. 

 

View PostTHEMARCO1979, on 23 December 2015 - 02:35 PM, said:

Rubber banding in several matches, when CSP is turned off due to whining of other players, there is lag causing tarfet reticle to skip and jump instead of smooth motion across screen. This is at about 50 ping.

 

Extreemly slow hangar loading without using fast hangar mod. Even with mod hangar is still slow. 80 planes in stock.

 

Hello folks and thank you for bringing this to my attention. Due to the nature of this issue, I will need to obtain the files needed to diagnose and report this issue. I've been testing out a few planes and some of the issues reported here but I have yet to encounter this specific issue on my end. 

 

What I will need specifically are:

 

- Dxdiag Report

- Recent Game Log files

- Pingplotter Report (This is most important to include! We cannot properly investigate the issue without this piece of information)

 

We want the requested information to see if the issue is originating on the player's side and/or the server side. If it is our server, having these log files would provide our team with a strong case to escalate this issue to our development team for a fix. 

 

Please send them over when you can! If you do not feel like submitting this information on the forums, you are more than welcome to submit them through the Support Site. Thanks again! :)


Please read the WOWP Game and Forum rules.
Forum Rules - Game Rules - EULA - TOS
Find us on Facebook & Twitter!


Raizei #34 Posted 23 December 2015 - 10:50 PM

    Community Specialist

  • Member
  • 86 battles
  • 709
  • [WGA-B] WGA-B
  • Member since:
    06-11-2012

View Postricarpe, on 23 December 2015 - 03:46 AM, said:

What about not being able to log on?

 

I downloaded and installed the game today.  Everything seemed to go fine in the client screen, so I pressed the "Play" button.  The screen changes to the World of War Planes loading screen with the logo in the center, the little advancing bar underneath it, and all of the awards and titles underneath that; then, the screen goes black with the little arrow cursor and.... nothing.

 

I play World of Warships and World of Tanks without issue.  Screens load, games load, I play... sometimes I win, sometimes I lose... then I log off and go about my day.  But not for World of War Planes.  So I did a complete uninstall and reinstall and get the same results.

 

Any help would be appreciated.

 

Good afternoon ricarpe!

 

We'd most certainly love to help you get into the game! Before we can provide you with a possible solution, I would like to request some information from you to help us determine what may be causing the issue and if we can address the issue on our end.

 

If you could provide to us the following information:

- DxDiag

- Game Log File

 

We can proceed with looking into the issue and helping you get back to the battle as soon as we can. Looking forward to your response pilot! :honoring:


Please read the WOWP Game and Forum rules.
Forum Rules - Game Rules - EULA - TOS
Find us on Facebook & Twitter!


Raizei #35 Posted 23 December 2015 - 11:03 PM

    Community Specialist

  • Member
  • 86 battles
  • 709
  • [WGA-B] WGA-B
  • Member since:
    06-11-2012

View PostArrowZ_, on 23 December 2015 - 01:37 AM, said:

They moved the Client Side Processing option to the Controls section of the settings. This cannot be changed in the replay and is only changeable on the live client. And no I have not experienced the mouse not appearing when pressing the ESC key. Coding errors possibly?. Seems the replay function needs quite a bit of support to be more stable.

 

Thanks again raizei. Appreciate the communication in this thread.

 

No problem and I'll definitely do my best to keep up with the communication! I believe positive things can happen as long as we are able to communicate our concerns and issues!

 

Saw and verified the movement of the CSP option. Before I can report this issue, they will most likely request the following information (which is why I am bugging a lot of you guys about it):

 

- Fresh Dxdiag Report

- Game log files from the date of the replay file that you sent me (in your case, it would look like: 151218_XXXXXX.txt)

 

I have the replay file still saved on my system and ready to submit once I have the other information needed to complete my bug report. Thanks ArrowZ_! :honoring:


Please read the WOWP Game and Forum rules.
Forum Rules - Game Rules - EULA - TOS
Find us on Facebook & Twitter!


Raizei #36 Posted 23 December 2015 - 11:08 PM

    Community Specialist

  • Member
  • 86 battles
  • 709
  • [WGA-B] WGA-B
  • Member since:
    06-11-2012

View Postoldiowaguy, on 22 December 2015 - 06:24 PM, said:

New one for me, entered battle and my P-47N kept flying straight and level, not responding to my joystick. The flaps, rudder, and ailerons all moved with my inputs, but the plane itself would not respond. It bounced off the boundaries twice before the autopilot put me into the ground. Next battle everything was fine. Ping and FPS both stayed stable through out the battle.

 

Hey oldiowaguy!

 

Sorry to hear that you had some control issues with World of Warplanes. Has this issue occurred since then?

 

This is just my speculation on the issue but you may have clicked outside the game client for that one battle; hence the lack of response from your joystick control.

 

I would be glad to investigate the issue if you could provide to me the following information:

 

- Dxdiag Report

- Recent Game log file(s)

 

Once I have this information, we could see if there is anything that would have affected your controls. Thanks for the report!


Please read the WOWP Game and Forum rules.
Forum Rules - Game Rules - EULA - TOS
Find us on Facebook & Twitter!


ArrowZ_ #37 Posted 23 December 2015 - 11:52 PM

    Captain

  • Open Beta Tester
  • 1017 battles
  • 3,225
  • Member since:
    08-04-2013

View PostRaizei, on 24 December 2015 - 08:33 AM, said:

- Fresh Dxdiag Report

- Game log files from the date of the replay file that you sent me (in your case, it would look like: 151218_XXXXXX.txt)

I may be delayed in giving these infos as my laptop is currently being repaired. At best I can give the details next week. Hope this won't be an inconvenience. Will update as soon as possible.


Edited by ArrowZ_, 24 December 2015 - 02:40 AM.

That Ozi Client Side Lagger

 

WOWP 2.0 Videos Playlist


ricarpe #38 Posted 24 December 2015 - 12:42 AM

    Airman Basic

  • Closed Beta Tester
  • 0 battles
  • 3
  • Member since:
    01-26-2012

View PostRaizei, on 23 December 2015 - 05:50 PM, said:

 

Good afternoon ricarpe!

 

We'd most certainly love to help you get into the game! Before we can provide you with a possible solution, I would like to request some information from you to help us determine what may be causing the issue and if we can address the issue on our end.

 

If you could provide to us the following information:

- DxDiag

- Game Log File

 

We can proceed with looking into the issue and helping you get back to the battle as soon as we can. Looking forward to your response pilot! :honoring:

 

There are no such files anywhere in the World of War Planes folder.  The only log file I have is called "Cleaner", the text of which reads that it started at 22:07:39 and stopped 3 seconds later.



Bear_82 #39 Posted 24 December 2015 - 02:57 AM

    Command Chief Master Sergeant

  • Member
  • 45 battles
  • 758
  • [GWG] GWG
  • Member since:
    01-26-2012

View Postricarpe, on 23 December 2015 - 05:42 PM, said:

 

There are no such files anywhere in the World of War Planes folder.  The only log file I have is called "Cleaner", the text of which reads that it started at 22:07:39 and stopped 3 seconds later.

 

Users\your_user_name\AppData\Roaming\Wargaming.net\World of Warplanes\logs

Scott_Krampus_Myers #40 Posted 24 December 2015 - 03:16 AM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 1
  • Member since:
    12-20-2015

Game goes black after splash screen, initial log in,


 

I am in the process of reloading the game after finding all of the files and folders to delete and try again so I do not have game specific log files, but found these Direct X files somewhere else. I don't know if that might help or not.


 

Windows 10 Home

AMD Phenom II X4 960T 3.00

8.00Gb

64 bit x 64


 


 

[12/20/15 19:12:18] module: DXWSetup(Nov 19 2010), file: dxwsetup.cpp, line: 229, function: CDXWSetup::InitInstallEngine

    Sections are not initialized.

--------------------
[12/20/15 19:12:18] module: DXWSetup(Nov 19 2010), file: psheets.cpp, line: 306, function: ProgressDlgProc

    CDXWSetup::InitInstallEngine() failed.

--------------------
[12/21/15 18:24:35] module: DXWSetup(Nov 19 2010), file: dxwsetup.cpp, line: 229, function: CDXWSetup::InitInstallEngine

    Sections are not initialized.

--------------------
[12/21/15 18:24:35] module: DXWSetup(Nov 19 2010), file: psheets.cpp, line: 306, function: ProgressDlgProc

    CDXWSetup::InitInstallEngine() failed.

 







Also tagged with 1.9.2, WoWP, Bugs, Issues, Crashes

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users