Jump to content


1.9.2 Patch Release Bugs and Issues

1.9.2 WoWP Bugs Issues Crashes

  • Please log in to reply
65 replies to this topic

Raizei #1 Posted 17 December 2015 - 07:06 PM

    Community Specialist

  • Member
  • 86 battles
  • 709
  • [WGA-B] WGA-B
  • Member since:
    06-11-2012

Hey Pilots!

 

1.9.2 landed today and with it comes a new Multirole Fighter line for the USA Tech Line as well as more balance, changes, and fixes. Update your game client today and check them out!

 

For more information of what's included in the patch, please visit the link here!

 

With new content and fixes, bugs and issues may appear and we would like to make sure they are reported in an efficient manner. We need to obtain specific information for us to report issues to the development team for fixes and tweaks. Below you will find what is required.

 

If your issue is related to crashes or the game client is locking up/freezing, we will need:

  • Dxdiag Report (we need to verify if your computer specs meet the minimum requirements or if there is anything within your system that may be causing conflicts with the game client)
  • Crash dump file and the corresponding log file (A critical component to report these type of issues)
  • If possible, a brief description of the actions or events that led up to the crash. For example: I was logging into the game and when I clicked the "Battle" button, the game crashed. (This is very helpful information to allow the support team and development team to understand where the issue is originating)

 

If the issue is related to graphics/FPS, we will need:

  • Dxdiag Report (we need to verify if your computer specs meet the minimum requirements)
  • Recent game log file (the log file can provide us with some information related to the issue)
  • Screenshots and/or a replay of the reported issue (Visual representation of the issue is always helpful for the team to understand your issue!)

 

If the issue is related to the connection such as high ping and/or packet loss, we will need:

  • Dxdiag Report (we need to verify if your computer specs meet the minimum requirements)
  • Pingplotter Report (this report specifically provides us with information to look into areas of where the issues may originate. For instance, if it is on our end, we have the data to present to the development team that there is indeed an issue and needs attention)

 

If your issue does not fall under any of these categories, this base information is required:

  • Dxdiag Report (we need to verify if your computer specs meet the minimum requirements)
  • Recent game log file (the log file can provide us with some information related to the issue)

 

*We may request additional information if needed! We will do our best to communicate this to you as well.

 

We hope you guys have fun with this patch and we'll see you in the skies!

 

Let's battle! :honoring:

 

 


Please read the WOWP Game and Forum rules.
Forum Rules - Game Rules - EULA - TOS
Find us on Facebook & Twitter!


Raizei #2 Posted 17 December 2015 - 07:41 PM

    Community Specialist

  • Member
  • 86 battles
  • 709
  • [WGA-B] WGA-B
  • Member since:
    06-11-2012

Also! I logged into the game client and have verified that the Clan Logos are still not appearing on any aircraft :(.

 

I will be re-opening that specific report and let them know that it is still an issue.


Please read the WOWP Game and Forum rules.
Forum Rules - Game Rules - EULA - TOS
Find us on Facebook & Twitter!


CrazyHeinz #3 Posted 17 December 2015 - 10:42 PM

    Command Chief Master Sergeant

  • Closed Beta Tester
  • 1 battle
  • 888
  • [DRACS] DRACS
  • Member since:
    10-30-2012

View PostRaizei, on 17 December 2015 - 02:41 PM, said:

Also! I logged into the game client and have verified that the Clan Logos are still not appearing on any aircraft :(.

 

I will be re-opening that specific report and let them know that it is still an issue.

 

Thank you, good Sir.


ArrowZ_ #4 Posted 17 December 2015 - 11:29 PM

    Captain

  • Open Beta Tester
  • 1017 battles
  • 3,225
  • Member since:
    08-04-2013

Reposting bug report of replay function from here. Updated replay to new patch client.

 

View PostArrowZ_, on 15 December 2015 - 09:32 AM, said:

This is completely irrelevant to the 1.9.2 CT & may have been a symptom even before 1.9, but the replays (like anyone bothers to check this feature before releasing said patches) show strange aircraft movements & guns spray all over the place as if it is all out of sync, with CSP turned on. Might be ping related. Here's a replay. I'm running at a latency of 200-230ms.

 

Replay gun displacement & movement delays bug

 

Dxdiag report

Game logfile

Game dump file

 

Times:

1:02:1:16

1:56-1:59

4:24-4:45

 

Observation: The aircrafts movements in response to the chases & the displacement of the connection of guns to enemy aircraft when registering a hit.

 

Spoiler

 


Edited by ArrowZ_, 30 December 2015 - 05:40 AM.

That Ozi Client Side Lagger

 

WOWP 2.0 Videos Playlist


losttwo #5 Posted 17 December 2015 - 11:35 PM

    which way do we go?

  • Community Ace
  • 0 battles
  • 12,612
  • [S-S-G] S-S-G
  • Member since:
    05-15-2012

Please explain how to acquire the Dxdiag Report, game log, crash bandicoot...I mean... crash dump file  ,  ping plotter files

for those that know how to do brain surgery or challenge a Judge but can't figure out how to open windows.


Edited by losttwo, 17 December 2015 - 11:36 PM.


GiN_nTonic #6 Posted 17 December 2015 - 11:35 PM

    Captain

  • Member
  • 226 battles
  • 3,873
  • [-WS-] -WS-
  • Member since:
    10-13-2013

You guys went backwards with Bots and their ability to not run into mountains.  Was just in a a game where I died but left team with 6v1, and 4 near full health bots immediately found the first mountain to slam into. It was almost choreographed.

 

...either that or there is a new suicide feature built-in to try and "balance" teams.  Only Persha has enough crappy programmers to make incredible strides backwards.


Edited by JlNN, 17 December 2015 - 11:36 PM.


GouIdy #7 Posted 17 December 2015 - 11:57 PM

    First Lieutenant

  • Member
  • 6 battles
  • 2,628
  • Member since:
    11-18-2013

View PostJlNN, on 17 December 2015 - 06:35 PM, said:

You guys went backwards with Bots and their ability to not run into mountains.  Was just in a a game where I died but left team with 6v1, and 4 near full health bots immediately found the first mountain to slam into. It was almost choreographed.

 

...either that or there is a new suicide feature built-in to try and "balance" teams.  Only Persha has enough crappy programmers to make incredible strides backwards.

 

Posted Image

Sojo #8 Posted 18 December 2015 - 12:08 AM

    First Lieutenant

  • Closed Beta Tester
  • 0 battles
  • 2,889
  • [3NIC] 3NIC
  • Member since:
    01-26-2012

J4M still shows the wrong line diagram (J7W1) in the battle interface:

 



Raizei #9 Posted 18 December 2015 - 02:46 AM

    Community Specialist

  • Member
  • 86 battles
  • 709
  • [WGA-B] WGA-B
  • Member since:
    06-11-2012

View Postlosttwo, on 17 December 2015 - 11:35 PM, said:

Please explain how to acquire the Dxdiag Report, game log, crash bandicoot...I mean... crash dump file  ,  ping plotter files

for those that know how to do brain surgery or challenge a Judge but can't figure out how to open windows.

 

Just got finished drafting this up:

http://forum.worldof...-report-issues/

 

This should contain the instructions needed to obtain the files on your PC! :)


Please read the WOWP Game and Forum rules.
Forum Rules - Game Rules - EULA - TOS
Find us on Facebook & Twitter!


arrrgh #10 Posted 18 December 2015 - 06:05 AM

    Senior Master Sergeant

  • Closed Beta Tester
  • 1167 battles
  • 430
  • [OWSS] OWSS
  • Member since:
    01-26-2012

The incredibly slow hanger problem is back.   It got bad at 9.10,  unbearable at 9.11, ie I could not open the depot at all (perma hang).

9.12 fixed the problem, and the hanger was fairly quick.

 

Now, with 9.13, its really bad again.  Note, I was moving some gunsights between planes when the slowdown started, it appeared to be related to redrawing the planes after a module was taken on/off.

Also, inventory did not update in real time as I made changes.  I removed two gunsights from planes, to put on a different plane, but inventory said I had 0.   It only updated a couple of minutes later.  (either time based, or because I selected a 4th aircraft).   Initially, I thought they were being deleted instead of demounted.

 

Would I like to play the new american line.  Yes.  Can I, No.   If I take the risk of adding any more planes to my hanger, it might lock up again and be unplayable.

 

Update

It may just be a problem of switching planes with the upgrades tab selected.  The regular hanger does not seem so bad.  At least, so far.


Edited by arrrgh, 18 December 2015 - 06:12 AM.


HSLD #11 Posted 18 December 2015 - 06:23 AM

    Senior Airman

  • Closed Beta Tester
  • 1278 battles
  • 12
  • [X3M] X3M
  • Member since:
    05-09-2013
Ok, well here is a new one. After the update this game now has a red hue and double image! I un and reinstalled game still the same!

GiN_nTonic #12 Posted 18 December 2015 - 07:07 AM

    Captain

  • Member
  • 226 battles
  • 3,873
  • [-WS-] -WS-
  • Member since:
    10-13-2013
There is a major bug with modules....it i've now spent money on modules i didnt need since i thought it was a bug like before - where you simply load it and it won't charge.


MARS_REVENANT #13 Posted 18 December 2015 - 04:24 PM

    Colonel

  • Community Ace
  • 3693 battles
  • 9,296
  • [WG-CA] WG-CA
  • Member since:
    01-26-2012

I'm not sure what needs to be reported.

 

Do I report all the issues that were already present from previous releases?  Or do you want people reporting only the new errors?


1.9.x Forum Stats: Colonel; Member; 34638 battles; 7,526 message_img.pngMember since: 11-03-2014

I never lose; either I win or I learn.

TWITCH  |  YOUTUBE  |  FACEBOOK  |  TWITTER


honorabili #14 Posted 18 December 2015 - 08:49 PM

    Second Lieutenant

  • Member
  • 1058 battles
  • 1,148
  • [OWSS] OWSS
  • Member since:
    01-26-2012
Major LAG like the last patch any time there's 6+ players in any game. Everybody was suffering the lag. This is an issue on the servers that's still happening.

Pogo68 #15 Posted 19 December 2015 - 06:35 AM

    Second Lieutenant

  • Member
  • 1649 battles
  • 1,375
  • [-BFS-] -BFS-
  • Member since:
    11-06-2012

Can't mount equipment that I have in the Depot.

Can't transfer equipment from one plane to the next.

 

Tried to mount a gunsight on a Spitfire Mk IX, depot said I had 3.

Game insists I purchase a new one.

De-mounted a gunsight from another plane that had the same sight, problem persisted

 

 


Edited by Pogo68, 19 December 2015 - 09:39 PM.

DICTA BOELCKE for WoWP
    1. Try to secure the upper hand before attacking.
    2. Always continue with an attack you have begun
    3. Open fire only at close range, and then only when the opponent is squarely in your sights
    4. You should always try to keep your eye on your opponent, and never let yourself be deceived by ruses
    5. In any type of attack, it is essential to assail your opponent from behind
    6. If your opponent dives on you, do not try run away from his attack, but fly to meet it
    7. When over the enemy's lines, always remember your own line of retreat
    8. It is better to attack in groups of four or six. Avoid two aircraft attacking the same opponent

tanky_the_tank #16 Posted 19 December 2015 - 07:17 PM

    Second Lieutenant

  • Closed Beta Tester
  • 0 battles
  • 1,804
  • Member since:
    01-26-2012
Same problems with hangar slowdown and equip not updating

View Post Traurig_Yoda, on 14 March 2015 - 12:41 AM, said:

another ridiculous remark by TtT.

 


Mind_Eraser #17 Posted 20 December 2015 - 05:47 PM

    Second Lieutenant

  • Member
  • 16 battles
  • 1,879
  • [THIEF] THIEF
  • Member since:
    11-28-2013

View PostPogo68, on 19 December 2015 - 12:35 AM, said:

Can't mount equipment that I have in the Depot.

Can't transfer equipment from one plane to the next.

 

Tried to mount a gunsight on a Spitfire Mk IX, depot said I had 3.

Game insists I purchase a new one.

De-mounted a gunsight from another plane that had the same sight, problem persisted

 

 

 

 

Same here

 

Demounted the Gyroscopic Sight I, on two British planes - same tier and wasn't able to mount it on a 3rd Brit plane. Was telling me to purchase the sight. Even on the planes I just demounted them from

 

Soultion: Waited 5 min then they were available.


 


GiN_nTonic #18 Posted 20 December 2015 - 10:52 PM

    Captain

  • Member
  • 226 battles
  • 3,873
  • [-WS-] -WS-
  • Member since:
    10-13-2013

Overall performance of the game is really bad.  I have a super game system (8 core - titan video card etc) and the graphics bog down in intense action moments.

 

What I dont get is the fact there is 0 additional new graphic elements - so this is just again Persha showing their Devs are hapless.  You have to be one of the crappiest Devs in the world to go break something that didn't really change.


Edited by JlNN, 20 December 2015 - 10:54 PM.


Raizei #19 Posted 22 December 2015 - 12:40 AM

    Community Specialist

  • Member
  • 86 battles
  • 709
  • [WGA-B] WGA-B
  • Member since:
    06-11-2012

View PostArrowZ_, on 17 December 2015 - 11:29 PM, said:

Reposting bug report of replay function from here. Updated replay to new patch client.

 

 

 

Hey ArrowZ_,


I finally got a chance to look into the issue and I did witness a whole bunch of strange movement throughout the replay. Especially, when you were shooting at the enemy Javelin.

 

I was going to reproduce this issue on the live server but the option for Client-Side Predicition has been removed.

 

I'll still inquire with the development team about the function and if they plan to reintroduce the feature, I'll let them know the effect it has on the replays that are recorded.

 

Thanks for all of the detailed information as well! 

 

 

In relation with the replay feature, has anyone encountered issues with the mouse not appearing when pressing the "ESC" key? Basically, I was not able to select any of the menu options since it was still controlling the camera for the aircraft in the replay.

**Did some more testing and it occurs after opening the menu for a 2nd time (Mouse will still be visible going into the menu the first time).


Please read the WOWP Game and Forum rules.
Forum Rules - Game Rules - EULA - TOS
Find us on Facebook & Twitter!


Raizei #20 Posted 22 December 2015 - 03:29 AM

    Community Specialist

  • Member
  • 86 battles
  • 709
  • [WGA-B] WGA-B
  • Member since:
    06-11-2012

View PostJlNN, on 17 December 2015 - 11:35 PM, said:

You guys went backwards with Bots and their ability to not run into mountains.  Was just in a a game where I died but left team with 6v1, and 4 near full health bots immediately found the first mountain to slam into. It was almost choreographed.

 

...either that or there is a new suicide feature built-in to try and "balance" teams.  Only Persha has enough crappy programmers to make incredible strides backwards.

 

Hey JlNN,

 

Would you happen to have a replay of this happening? Bots are a bit tricky to report since they have "expected" behavior.

 

A replay would allow us to witness this firsthand without having to jump into a game and hope that it will happen. Granted, it seems like it happens a few times for many people but for the sake of reporting these issues as soon as possible, a replay file showing odd Bot behavior is greatly appreciated.

 

I'll be checking this thread periodically to ensure nothing gets missed!

 

Thanks JlNN!


Please read the WOWP Game and Forum rules.
Forum Rules - Game Rules - EULA - TOS
Find us on Facebook & Twitter!






Also tagged with 1.9.2, WoWP, Bugs, Issues, Crashes

1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users