Jump to content


Headset and In Game chat problems


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

Bear_1947 #1 Posted 23 November 2014 - 01:29 PM

    Senior Master Sergeant

  • Member
  • 139 battles
  • 389
  • Member since:
    03-21-2014

Here's a question for everyone, I bought a Logitech h110 headset plugged it in changed the flexport on my sound card to Microphone. Did the required changes in the game and it screwed the game up. I couldn't get the Joystick or the mouse to work. After several "target drone" games I removed the headset and reset the game settings and it worked again. Any Ideas from any of the tech savvy out there? The sound card is a SoundBlaster Audigy card. Thanks



 WoTSig_zps60137acc.png

losttwo #2 Posted 23 November 2014 - 01:41 PM

    which way do we go?

  • Community Ace
  • 5412 battles
  • 13,980
  • [S-S-G] S-S-G
  • Member since:
    05-15-2012

If it is a plug n play you should not have to do anything.

All I have ever needed to do is plug in the headset and the computer has done the rest.



TeamTerrible #3 Posted 23 November 2014 - 02:03 PM

    First Lieutenant

  • Member
  • 230 battles
  • 2,137
  • [S-S-G] S-S-G
  • Member since:
    12-29-2012

The creative sound blaster cards have been reported as something that doesn't agree with this game.

For me it will cut out the tested, failed, and given to us anyways sound completely.

Only way to get it back is to exit game and restart, but attempt use the mic and the issue will repeat itself.

However, if I disable my sound card and go with my Logitech headset only everything seems to work fine. (except for the sound in the game itself of course)

Not sure if it will help seeing that what happens on your end differs from mine, but hey it might be worth a shot to try.


 


 


Edited by TeamTerrence, 26 November 2014 - 04:05 AM.

 

 

         


BrushWolf #4 Posted 23 November 2014 - 06:31 PM

    Major

  • Closed Beta Tester
  • 80 battles
  • 5,907
  • [GWG] GWG
  • Member since:
    06-11-2012
Try plugging it into the computers ports instead of the sound cards port.

I used to have a handle on life until it broke off.

                             

 

“The church is near but the road is icy, the tavern is far away but I will walk carefully”

Russian Proverb

 


Bear_1947 #5 Posted 23 November 2014 - 08:01 PM

    Senior Master Sergeant

  • Member
  • 139 battles
  • 389
  • Member since:
    03-21-2014
Ok will try that too. Seems it could be a bus contention error. Will be troubleshooting it in the AM.

 WoTSig_zps60137acc.png




1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users