Jump to content


Crash when running the game


  • Please log in to reply
11 replies to this topic

FernandiaMalvezzi #1 Posted 13 October 2013 - 01:59 AM

    Senior Airman

  • Closed Beta Tester
  • 0 battles
  • 10
  • Member since:
    05-28-2013
---------------------------
Critical Error Occurred
---------------------------
Application G:/Games/World_of_Warplanes/WorldOfWarplanes.exe crashed 10.13.2013 at 08:40:18

Message:
ASSERTION FAILED: !"IntZ and ResZ not supported\n"
D:\WoWp_build002k\branches\stable\bigworld\src\client\world_app.cpp(173)
Memory status:
System: 476168192/1832779776 [25.98% used]
Exception (EXCEPTION_CPP : 0xE06D7363 @ 0x75379617) received
Please send the C:/Users/USER/AppData/Roaming/wargaming.net/World of Warplanes/logs/131013_084004.dmp and the last log to developers.
You can press Ctrl+C to copy this message to the clipboard.
---------------------------
OK  
---------------------------

Is there anyone know why this is happen? it's been 3 or 2 month I not play this game but when I want to play it again I got a crash after an update

-Sorry if my English bad

FreeFOXMIKE #2 Posted 13 October 2013 - 02:00 AM

    G.A.T.P. (Global Alpha Test Pilot)

  • Community Ace
  • 6063 battles
  • 4,601
  • [23RDB] 23RDB
  • Member since:
    10-25-2011
try setting your graphics setting to low?

FernandiaMalvezzi #3 Posted 13 October 2013 - 04:07 AM

    Senior Airman

  • Closed Beta Tester
  • 0 battles
  • 10
  • Member since:
    05-28-2013

View PostFreeFOXMIKE, on 13 October 2013 - 02:00 AM, said:

try setting your graphics setting to low?
Thanks, it work

Mike_Pony #4 Posted 15 October 2013 - 04:42 AM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 1
  • Member since:
    01-26-2012

View PostFernandiaMalvezzi, on 13 October 2013 - 04:07 AM, said:

Thanks, it work
How? How did you get that to work? I can't change my settings, because the game crashes before the main menu

scipionmk #5 Posted 29 December 2013 - 11:52 PM

    Master Sergeant

  • Member
  • 17281 battles
  • 91
  • [SF] SF
  • Member since:
    08-10-2013

After 2, 3 or at most 4 battles game freeze or crash.

I have noticed that when I am changing the plane after 2 or 3 games it will certain crash (freeze) and then I must force close the game through Task manager.

During the game, after one or two battles when returned to hangar everything around the plane is black. The game will freeze on launch or after the battle.

 

ps. How to attach the log file?



Khrip #6 Posted 31 December 2013 - 03:35 AM

    Airman Basic

  • Member
  • 267 battles
  • 6
  • [SHDWC] SHDWC
  • Member since:
    07-27-2013

View Postscipionmk, on 29 December 2013 - 11:52 PM, said:

After 2, 3 or at most 4 battles game freeze or crash.

I have noticed that when I am changing the plane after 2 or 3 games it will certain crash (freeze) and then I must force close the game through Task manager.

During the game, after one or two battles when returned to hangar everything around the plane is black. The game will freeze on launch or after the battle.

 

ps. How to attach the log file?

I am the exact same as this --- anyone have any suggestions or should we start a new topic



Hunyak #7 Posted 02 January 2014 - 06:21 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 3264 battles
  • 5
  • Member since:
    07-24-2013
I am also having this same problem.. the client crashes about every 5 or so matches, usually during the match loading screen.  very frustrating .. i have to shut down the client then hope i can log in on time before i get shot down .. sometimes i get lucky , usually not. I would also like a solution to this issue. only problem i have with the game.
It's better to be a has been , than a never was.

john1440 #8 Posted 03 January 2014 - 07:51 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 1180 battles
  • 3
  • Member since:
    01-26-2012
I'm having the same exact problem!  Plus the occasional Critical Error crash to desktop that happens every 10 battles or so.  Very frustrating

lostcause80 #9 Posted 13 January 2014 - 04:52 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 3
  • Member since:
    06-03-2012

 [000000] 0.000 INFO: Resource path:   C:/Games/World_of_Warplanes/res/packages/shared_content.pkg
[000000] 0.000 INFO: App config file: engine_config.xml
[000000] 0.000 DEBUG: ProgressTask::step. progress done = 0.300000.
[000000] 0.000 DEBUG: Task: Initialising BgTaskManager...
[000000] 0.000 DEBUG: Chunk: Initialising ChunkManager...
[000000] 0.000 DEBUG: ProgressTask::step. progress done = 0.400000.
[000000] 0.000 CRITICAL: Application WorldOfWarplanes.exe crashed

 

ASSERTION FAILED: !"IntZ and ResZ not supported\n"

D:\WoWp_build002k\branches\releases\stable_1_1_0\game\bigworld\src\client\world_app.cpp(169)

 

Memory status:

System: 461635584/3221225472 [14.33% used]

 

Runtime error (0xE06D7363) at 0x7770C41F
Application WorldOfWarplanes.exe crashed

 

ASSERTION FAILED: !"IntZ and ResZ not supported\n"

D:\WoWp_build002k\branches\releases\stable_1_1_0\game\bigworld\src\client\world_app.cpp(169)

 

Memory status:

System: 461635584/3221225472 [14.33% used]

 

TRACE: g_bActive is 0 on WM_ACTIVATE (0, 0)
[000000] 0.000 ERROR: SystemKeyHook(Stop): return value = 0x00000102
[000000] 0.000 DEBUG: App::handleSetFocus: 0
[000000] 0.000 TRACE: WM_KILLFOCUS in fullscreen
[000000] 0.000 TRACE: g_bActive is 0 on WM_ACTIVATE (1, 0)
[000000] 0.000 DEBUG: App::handleSetFocus: 0
[000000] 0.000 TRACE: g_bActive is 0 on WM_ACTIVATE (0, 5)
[000000] 0.000 DEBUG: App::handleSetFocus: 0
[000000] 0.000 TRACE: g_bActive is 0 on WM_ACTIVATE (1, 5)
[000000] 0.000 DEBUG: App::handleSetFocus: 0
[000000] 0.000 TRACE: g_bActive is 0 on WM_ACTIVATE (0, 6)
[000000] 0.000 DEBUG: App::handleSetFocus: 0
[000000] 0.000 TRACE: g_bActive is 0 on WM_ACTIVATE (1, 6)
[000000] 0.000 DEBUG: App::handleSetFocus: 0

 

 

this is what i get when trying to log on. i push play, goes black, then this pops up and this was just the bottom 1/8th of the page... it does not get to where i can set the graphics to anything......any ideas??



dawson112299 #10 Posted 13 January 2014 - 05:50 PM

    Second Lieutenant

  • Member
  • 7102 battles
  • 1,046
  • Member since:
    01-08-2014

View Postlostcause80, on 13 January 2014 - 04:52 PM, said:

 [000000] 0.000 INFO: Resource path:   C:/Games/World_of_Warplanes/res/packages/shared_content.pkg
[000000] 0.000 INFO: App config file: engine_config.xml
[000000] 0.000 DEBUG: ProgressTask::step. progress done = 0.300000.
[000000] 0.000 DEBUG: Task: Initialising BgTaskManager...
[000000] 0.000 DEBUG: Chunk: Initialising ChunkManager...
[000000] 0.000 DEBUG: ProgressTask::step. progress done = 0.400000.
[000000] 0.000 CRITICAL: Application WorldOfWarplanes.exe crashed

 

ASSERTION FAILED: !"IntZ and ResZ not supported\n"

D:\WoWp_build002k\branches\releases\stable_1_1_0\game\bigworld\src\client\world_app.cpp(169)

 

Memory status:

System: 461635584/3221225472 [14.33% used]

 

Runtime error (0xE06D7363) at 0x7770C41F
Application WorldOfWarplanes.exe crashed

 

ASSERTION FAILED: !"IntZ and ResZ not supported\n"

D:\WoWp_build002k\branches\releases\stable_1_1_0\game\bigworld\src\client\world_app.cpp(169)

 

Memory status:

System: 461635584/3221225472 [14.33% used]

 

TRACE: g_bActive is 0 on WM_ACTIVATE (0, 0)
[000000] 0.000 ERROR: SystemKeyHook(Stop): return value = 0x00000102
[000000] 0.000 DEBUG: App::handleSetFocus: 0
[000000] 0.000 TRACE: WM_KILLFOCUS in fullscreen
[000000] 0.000 TRACE: g_bActive is 0 on WM_ACTIVATE (1, 0)
[000000] 0.000 DEBUG: App::handleSetFocus: 0
[000000] 0.000 TRACE: g_bActive is 0 on WM_ACTIVATE (0, 5)
[000000] 0.000 DEBUG: App::handleSetFocus: 0
[000000] 0.000 TRACE: g_bActive is 0 on WM_ACTIVATE (1, 5)
[000000] 0.000 DEBUG: App::handleSetFocus: 0
[000000] 0.000 TRACE: g_bActive is 0 on WM_ACTIVATE (0, 6)
[000000] 0.000 DEBUG: App::handleSetFocus: 0
[000000] 0.000 TRACE: g_bActive is 0 on WM_ACTIVATE (1, 6)
[000000] 0.000 DEBUG: App::handleSetFocus: 0

 

 

this is what i get when trying to log on. i push play, goes black, then this pops up and this was just the bottom 1/8th of the page... it does not get to where i can set the graphics to anything......any ideas??

   

            Ok lets try and see if we can get this to load properly in windowed mode.

go to users/ " user " <( your pc name )/appdata/roaming/wargaming.net/world of war planes      You should now see a list of xml documents, scroll to the bottom and find the one named preferences.   highlight preferences then right click and in the drop down box select edit, this should open up a note pad and there will be a lot of gibberish that we are going to ignore,, scroll down to the bottom of the notepad and look for this     You see where it says < windowed >  false windowed >     I want you to change the word false to true.  


 
 
   /graphicsPreferences >
 < devicePreferences >
  < deviceIndex > 0 < /deviceIndex >
  < windowed> false < /windowed >     cange the word false to true here....
  < waitVSync > false < /waitVSync >
  < tripleBuffering > false < /tripleBuffering >
  < gamma> 1.000000 
  < windowedMaximized > false < /windowedMaximized >
  < windowedPosX > 160  windowedPosX >
  < windowedPosY > 66 < /windowedPosY >
  < windowedWidth > 1280 < /windowedWidth >
  < windowedHeight > 768 < /windowedHeight >
  < fullscreenWidth > 1360 < /fullscreenWidth >
  < fullscreenHeight > 768 < /fullscreenHeight >

You can now click out of the test editor and select save when it asks

Now see if the game will get past past the loading screen.   

If you can get into windowed mode then you can change your graphics settings  and lower the full screen resoulution.


Edited by dawson112299, 13 January 2014 - 06:03 PM.


lostcause80 #11 Posted 13 January 2014 - 08:14 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 3
  • Member since:
    06-03-2012
nope, didnt work

Greninja_ #12 Posted 13 January 2014 - 08:20 PM

    Senior Airman

  • Member
  • 0 battles
  • 13
  • Member since:
    09-15-2012
I'm not having game crashes, just the Blue Loading Bar of Doom.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users