Jump to content


World Of Warplanes Tweaker

mods lag fps

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
23 replies to this topic

Warpig_n #1 Posted 20 July 2013 - 06:07 AM

    Master Sergeant

  • Closed Beta Tester
  • 37 battles
  • 46
  • [IVI] IVI
  • Member since:
    02-26-2012
Seen this, and thought some of you out there having trouble with playing the game might benefit from this, the website is in russian, so you'll have to translate it





WOWP TWEAKER - the most essential program for those who have a weak computer. This program will allow you to significantly optimize the game client World of Warplanes or as it is popularly called WOWP. Designed specifically for players caught on closed test the game, but can not take full advantage of the new heavenly shooter because of low power PCs. Tweaker World Of Warplanes - gives almost the same features as its counterpart for World of Tanks. The interface for both programs is almost identical, so the process of adaptation will take place in the interface for you quickly. Among other advantages, the program is not as many options, but they all help to greatly improve your FPS in the game.



http://world-of-warp...weaker-v11.html


Spoiler                     


WiscOrangy #2 Posted 20 July 2013 - 06:13 AM

    Full Potato Bad@Planes

  • Closed Beta Tester
  • 77 battles
  • 668
  • [SNOO] SNOO
  • Member since:
    08-17-2012
Great find, give me a second to note my changes!

My stats are bad because the IL-2 Is bad.

Warpig_n #3 Posted 20 July 2013 - 07:08 AM

    Master Sergeant

  • Closed Beta Tester
  • 37 battles
  • 46
  • [IVI] IVI
  • Member since:
    02-26-2012
Still trying to find info on making a double carousel for WOWP. I used a .swf viewer to look at what was inside the carouselcomponent.swf file in WOWP. Damn too many sprites and scripts in there. All greek to me, couldn't see anything in there that I could modify. Maybe someone else can take a look.

The file you want is located in C:\Games\World_of_Warplanes\res\packages, look for the gui.pkg file, copy and paste into a different folder, rename it to gui.zip, open that up and you can see all the folders inside it. In the gui folder is a flash folder, in there is the carouselcomponent.swf file

I have got to learn this flash language better...   lol

petersleepy #4 Posted 20 July 2013 - 01:33 PM

    TnB Rights Activist

  • Community Ace
  • 654 battles
  • 1,493
  • [PTATO] PTATO
  • Member since:
    10-26-2011

View PostWarPig_666, on 20 July 2013 - 07:08 AM, said:

Still trying to find info on making a double carousel for WOWP. I used a .swf viewer to look at what was inside the carouselcomponent.swf file in WOWP. Damn too many sprites and scripts in there. All greek to me, couldn't see anything in there that I could modify. Maybe someone else can take a look.

The file you want is located in C:\Games\World_of_Warplanes\res\packages, look for the gui.pkg file, copy and paste into a different folder, rename it to gui.zip, open that up and you can see all the folders inside it. In the gui folder is a flash folder, in there is the carouselcomponent.swf file

I have got to learn this flash language better...   lol
Did you contact the creator of the WoT double carousel mod?

"It's only game, why you heff to be mad?" ~Ilya Bryzgalov


Jiri_Starrider #5 Posted 21 July 2013 - 04:27 PM

    Senior Master Sergeant

  • Alpha tester
  • 117 battles
  • 143
  • [TB] TB
  • Member since:
    01-26-2012
Cool, thanks for finding this. I seem to remember that WoT Tweaker had options to remove some parts separately, wasn't a one size fits all. Will that be coming to WoWP Tweaker as well?

Edited by Jiri_Starrider, 21 July 2013 - 04:27 PM.

Wargaming Wiki Staff Co-Lead - PM me with questions/comments -> Jiri_Starrider
Tilting at the windmills of ignorance, one post at a time....

Quote


snoopy_pooh #6 Posted 21 July 2013 - 08:52 PM

    Senior Master Sergeant

  • Closed Beta Tester
  • 111 battles
  • 241
  • [-H_R-] -H_R-
  • Member since:
    06-13-2013
By "significantly optimize the game client" does this mean change the priority and affinity of game client exe?

Jiri_Starrider #7 Posted 22 July 2013 - 02:29 AM

    Senior Master Sergeant

  • Alpha tester
  • 117 battles
  • 143
  • [TB] TB
  • Member since:
    01-26-2012
Ok, spoke too soon, Maybe I don't have a low enough end computer to need this, but it choked my frame rate in short bursts in situations where it seemed like something that it would block came on screen, a smoking plane, etc. I had better luck lowering other graphics options. Again, if there is a version that lets you pick and choose what to remove, like the WoT Tweaker of old, that would be useful.

Edited by Jiri_Starrider, 22 July 2013 - 02:29 AM.

Wargaming Wiki Staff Co-Lead - PM me with questions/comments -> Jiri_Starrider
Tilting at the windmills of ignorance, one post at a time....

Quote


Nugwan #8 Posted 22 July 2013 - 06:11 AM

    Senior Airman

  • Closed Beta Tester
  • 3035 battles
  • 13
  • Member since:
    10-20-2011
It does seem a bit random at times, my main problem is with water rendering but on the whole seemed to improve performance by a little bit. So if anyone has any ideas about the water rendering problem I would be very interested.

zkyz #9 Posted 05 August 2013 - 01:50 PM

    Senior Master Sergeant

  • Closed Beta Tester
  • 3550 battles
  • 456
  • [-TNT-] -TNT-
  • Member since:
    05-26-2012
TYVM !!!!

I will try this when arrive at home !

WoWP labs here :playing: ...

JDMFreakz #10 Posted 05 August 2013 - 03:07 PM

    Second Lieutenant

  • Closed Beta Tester
  • 1779 battles
  • 1,653
  • Member since:
    10-20-2012
can someone tell me how to use this? i cant read russian, thanks :glasses:

 


FreeFOXMIKE #11 Posted 05 August 2013 - 03:22 PM

    G.A.T.P. (Global Alpha Test Pilot)

  • Community Ace
  • 5982 battles
  • 4,585
  • [23RDB] 23RDB
  • Member since:
    10-25-2011
you can adjust how and what you want "removed" from game play,when it first came out I tired it like it but the game improved and I stopped using it ,so how it works now I can only guess.

flippintwit #12 Posted 06 August 2013 - 01:18 PM

    Master Sergeant

  • Closed Beta Tester
  • 118 battles
  • 52
  • Member since:
    03-09-2012

View Postsnoopy_pooh, on 21 July 2013 - 08:52 PM, said:

By "significantly optimize the game client" does this mean change the priority and affinity of game client exe?
To run the game client on a specific core(s) of a multicore CPU, use a .bat wrapper to start the client and set priority and affinity on the start line.
This is my WoWP.bat:
@echo on
start "" /affinity 0x3C "D:/Games/World_of_Warplanes/WOWpLauncher.exe"
Set /affinity, using the hexadecimal number ( the 0x part,) that corresponds to the core(s) you want allow WoWP to use. Cores are numbered 0 through 7 on an 8 core machine, so using the start command above, WoWP should be running on core 2, 3, 4 or 5. When I change the affinity to 0x30, WoWP can run on cores 4 or 5 only, showing as the 5th or 6th in the Task Manager.
Since WoWP ( and WoT,) are not multithreaded, you'll only see it running on one of the four anyway. At least it's not running on core 0, which is where it defaults and where it has to compete with the O/S for CPU cycles.
Here's a WALL OF TEXT for the core affinities:
Spoiler                     

Edited by flippintwit, 06 August 2013 - 07:43 PM.



"When flying inverted, down is up, and up is expensive. " - unknown

 

"I'm not going grey, I'm going platinum blonde one hair at a time." - Me


Warpig_n #13 Posted 06 August 2013 - 06:47 PM

    Master Sergeant

  • Closed Beta Tester
  • 37 battles
  • 46
  • [IVI] IVI
  • Member since:
    02-26-2012

View PostJDMFreakz, on 05 August 2013 - 03:07 PM, said:

can someone tell me how to use this? i cant read russian, thanks :glasses:


Click on the british flag, and it will turn into English...     :eyesup:

David227 #14 Posted 06 August 2013 - 07:57 PM

    Master Sergeant

  • Closed Beta Tester
  • 20 battles
  • 47
  • Member since:
    01-26-2012
Ya me too

nat_longshot #15 Posted 18 August 2013 - 12:21 AM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 1
  • Member since:
    07-26-2013
tryed useing it and this is what i get.
Check the availability of the file misc.pkg
Misc.pkg file not found! A error window pops up saying "action counld not be error code -1."
Any ideas why this is not working?

Imahara_HUN #16 Posted 20 August 2013 - 05:18 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 1
  • Member since:
    05-25-2012
The thing is, this program is not upated to the latest patch, but I will try to run it thou... Will see if it worked for me, I didn't find any updated version of the program yet  :sceptic:

GunKata #17 Posted 29 September 2013 - 04:35 AM

    Master Sergeant

  • Closed Beta Tester
  • 920 battles
  • 40
  • Member since:
    01-26-2012
There is a new tweaker program on the RU forums. However it was in russian and I was unable to use the program.
Ps3/360 Gamepad guide. http://forum.worldofwarplanes.com/index.php?/topic/21660-ps3360-dual-analog-setup-guide/

vwowpru #18 Posted 30 September 2013 - 06:12 PM

    Senior Airman

  • Member
  • 0 battles
  • 18
  • Member since:
    09-30-2013
New version World Of Warplanes Tweaker and new program for UP FPS EffectsSelector.
Download mods for WoWp with official fansite vWoWp.ru

DeltaCharlieGolf #19 Posted 13 November 2013 - 06:00 PM

    Senior Airman

  • Closed Beta Tester
  • 0 battles
  • 12
  • [TCR] TCR
  • Member since:
    01-26-2012
I use the WOT Teaker, so I needed this. Thank you for the find.

http://i.imgur.com/D7lt46T.png

http://i.imgur.com/DdAH5CJ.png


Kobra2009 #20 Posted 14 November 2013 - 07:19 PM

    Command Chief Master Sergeant

  • Closed Beta Tester
  • 2077 battles
  • 589
  • Member since:
    01-26-2012

Why not upgrade the PC's?

 

A stick of ram is like $10.. A quad core processor about $60...

 

I mean.. Come on..