Jump to content


Solution to frequent WOT/WOWP client crashes

crashes CTD frequentcrashes clientcrash

  • Please log in to reply
40 replies to this topic

RICH_ACE_MANN #21 Posted 24 December 2013 - 04:27 AM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 1
  • Member since:
    12-24-2013

So, I'm new to the game.  Been playing WoT for a couple of days with no problems.  I figured that I would try WoWarplanes today but after I tried to launch it for the first time I get this.......  Any Ideas?

 

BTW...Win7 64bit, Intel Quad Core 2.34ghz, 8gb Mem, GeForce 6800 GT

 

 

---------------------------
Critical Error Occurred
---------------------------
Application WorldOfWarplanes.exe crashed

 

ASSERTION FAILED: !"IntZ and ResZ not supported\n"

D:\WoWp_build002k\branches\releases\stable_1_1_0\game\bigworld\src\client\world_app.cpp(169)

 

Memory status:

System: 441528320/3221225472 [13.71% used]

 

Exception (EXCEPTION_CPP : 0xE06D7363 @ 0x7541C41F) received
Private build: 113343

Please send the C:/Users/Main/AppData/Roaming/wargaming.net/World of Warplanes/logs/131223_222139.dmp and the last log to developers.

You can press Ctrl+C to copy this message to the clipboard.
---------------------------
OK  
---------------------------


Edited by RICH_ACE_MANN, 24 December 2013 - 04:28 AM.


OldMan_Mikey #22 Posted 24 December 2013 - 03:49 PM

    Senior Airman

  • Member
  • 2869 battles
  • 19
  • Member since:
    07-11-2013

Well, the New Mini-Patch that came out 12/24 at 1 am did not solve my issue at all.  The Game still crashes as fast as it did before.  I get to see my hangar for about 1 second before it crashes showing me all the gold I bought and the two new planes I purchased to try out as a tease.

 

I feel like the kid who wakes up Christmas morning to find a lump of coal in his stocking while all the other kids have presents.......    OldMan

 

 

System:

HP 700-074

Intel i5-4430 cpu 3.0 ghz, 64 bit - 4 core processor

12gb ram

Intel HD Graphics 4600 with 1792 GB available graphics memory

 



xadus23 #23 Posted 21 January 2014 - 04:50 AM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 1
  • Member since:
    03-10-2013
Any updates to the WOP crashing? Still waiting for a resolution. :)

probackup2 #24 Posted 23 February 2014 - 11:26 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 1
  • Member since:
    01-26-2012
For my WOP thing right when i open it, it crashes doesnt load or nothing can anyone tell me whats going on??

---------------------------
Critical Error Occurred
---------------------------
Runtime error (0xE06D7363) at 0x7682C41F
Application WorldOfWarplanes.exe crashed 

 

ASSERTION FAILED: !"IntZ and ResZ not supported\n"

D:\WoWp_build002k\branches\releases\stable_1_1_0\game\bigworld\src\client\world_app.cpp(169)

 

Memory status:

System: 500744192/3221225472 [15.55% used]

 


Private build: 114529

Please send the C:/Users/austin/AppData/Roaming/wargaming.net/World of Warplanes/logs/140223_182544.dmp and the last log to developers

You can press Ctrl+C to copy this message to the clipboard.
---------------------------
OK   
---------------------------



MG3575 #25 Posted 20 April 2014 - 01:11 AM

    Airman Basic

  • Closed Beta Tester
  • 1 battle
  • 3
  • [167VG] 167VG
  • Member since:
    01-26-2012
This is the closest answer I have seen yet. I was crashing on at least 85% of my games when trying to exit. Not I'm only hitting about 4%. Well played, Sir. Well played.

Timbucktu #26 Posted 21 April 2014 - 02:53 AM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 1
  • Member since:
    11-15-2013
Thanks for the help, When you have to start turning off features and changing windows and graphic settings to play a game, the makers need to figure what they screwed up. This last game i was playing , Star Wars: The Old Republic, when  the makers started  telling its clients to do such things, it went into failure mode.

Hessbarger #27 Posted 23 April 2014 - 09:59 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 1
  • [WOTR] WOTR
  • Member since:
    11-20-2013
Just changed from GeForce to AMD card still CTD.

Edited by Hessbarger, 23 April 2014 - 09:59 PM.


dieMaschine #28 Posted 08 May 2014 - 12:58 AM

    Airman Basic

  • Closed Beta Tester
  • 2390 battles
  • 1
  • Member since:
    07-06-2012

Crash, crash, crash, crash: BURN...

Sorry for the inconvenience team. 

Any ideas on when an investigative team may be getting close to a bug fix, rather than an assortment of settings change adventures?  Ran pretty well until 1.3...

 

Update 5/15:

After exhaustive investigation, I discovered that both WoWP and WoT tend to run poorly on my SSD now. Though prior to patch 1.3 I had not noticed the issue, after the patch the "constant disconnects" occurred in greater than 75% of games. I followed every suggestion and recommendation I could find in the forums, FAQ's, etc.  I fully modernized video cards to separate the issue with audio card vs video card compatibility, yet the issue persisted. As chance often happens, like with the "discovery" of gravity, during drive maintenance one day I swapped drives to a standard HDD, and both WoWP and WoT performed without issue. The SSD I use is the Samsung 840 series, and WoWP and WoT are no longer compatible with it's function. My SSD works awesomely with Blizzard series games, FPS, etc. elswhere, just not Wargaming.net anymore ;(

 

Ideas?


Edited by dieMaschine, 17 May 2014 - 12:30 AM.


MastersGamers #29 Posted 13 June 2014 - 01:15 AM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 1
  • Member since:
    06-13-2014

Alguem poderia me ajudar?

Estou tendo problemas ao entrar no jogo

o erro mostra assim (um pouco antes de fazer login)

Critical Eroor Occurred

Runtime error (0xE06D7363) at 0x7549617

!"IntZ and ResZ not supported\n"

Please send the

C:/Users/User/AppData/Roaming/wargaming.net/World of Warplanes/logs/140612_215644.dmp and the last log to develepers

You can press Ctrl+C to copy this message to the clipboard.

 

E vem mais outro notificaçao de erro.

 

Runtime Error!

Progam:C:\Gamers\World_of_Warplaneszworldofwarplanes.exe

 

this application has requested the runtime to terminate it in an unusual way.

please contact the application's support team for more information.

 

Obrigado pela atençao



Start2 #30 Posted 13 June 2014 - 01:58 AM

    Master Sergeant

  • Closed Beta Tester
  • 8813 battles
  • 30
  • [DHO-X] DHO-X
  • Member since:
    01-26-2012

Been crashing

---------------------------
Critical Error Occurred
---------------------------
Runtime error (0xE06D7363) at 0x74B7FD78
Out of memory

Private build: 140710

Please send the /140612_215358.dmp and the last log to developers

You can press Ctrl+C to copy this message to the clipboard.
---------------------------
OK   
---------------------------


Found it specifically on Hidden Airbase map running my IL-2 (t). It will crash EVERY time..Even when I try to re enter the game,...well I did play ONE game om Hidden Airbase, but 18-20 games..crash. Rolled back my vid drivers because it was crashing in WOT also, by rolling back the drivers WOT is running fine and WOWP is not crashing EXCEPT for Hidden Airbase map.


Edited by Start2, 13 June 2014 - 01:59 AM.


FNEZ #31 Posted 19 June 2014 - 12:57 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 2030 battles
  • 3
  • [DHO2] DHO2
  • Member since:
    03-30-2012

---------------------------
Critical Error Occurred
---------------------------
Invalid instruction (0xC0000096) at 0x01A62373
Private build: 143088

Please send the C:/Users/FNEZ/AppData/Roaming/wargaming.net/World of Warplanes/logs/140619_054517.dmp and the last log to developers

You can press Ctrl+C to copy this message to the clipboard.
---------------------------
OK  
---------------------------



Lurrp1 #32 Posted 01 August 2014 - 08:37 PM

    Master Sergeant

  • Member
  • 5326 battles
  • 96
  • Member since:
    02-15-2012

:unsure: along with the constant crash' packet loss there is the problem of planes vanishing while being shoot at the pings are nuts in here just as they are in wot it isn't my system lol its the servers problems

 



Fog_Cruiser_Yuubari #33 Posted 23 August 2014 - 05:31 PM

    Senior Master Sergeant

  • Alpha tester
  • 675 battles
  • 114
  • Member since:
    01-26-2012

So far I've tried everything on the list, though I'm testing the Razer gamebooster now.

My error occurs when I select the "Connect" button after the startup. As soon as I select it, my game instantly freezes, and will continue to do so until I restart my computer.


My Long List of Planes

-FOG-


HamboneDeluxe #34 Posted 12 November 2014 - 04:55 PM

    Master Sergeant

  • Alpha tester
  • 3033 battles
  • 64
  • [65DIV] 65DIV
  • Member since:
    11-27-2011
Fascinating. It's been since the days of Win98 that I have seen IRQ be an issue for anything.

Currently Running:
CPU: AMD FX8320 Black Edition 8-core @ 3.5Ghz
RAM: 16GB Kingston HyperX Genesis 1600
GFX: Sapphire R9 280x Dual-X OC 3GB
MOBO: ASRock 970FX Extreme3

PSU: NZXT HALE82 750 Watt
CASE: NZXT Source 210 White

 


thegrimsniper #35 Posted 29 March 2015 - 05:52 AM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 1
  • [ETAL] ETAL
  • Member since:
    08-09-2013
thanks x23wright, you've helped make a big difference in how well i can play these games.

Si1entKi1ler89 #36 Posted 08 July 2015 - 06:34 AM

    Senior Airman

  • Member
  • 73 battles
  • 15
  • Member since:
    11-14-2013
its the games updates that give us this error not our computers they need to fix the damn game and its updates so everyone with the error occured shyt blame the game and wargamming for the issue no offense to yall developers but id expect more from a good game franchise...

losttwo #37 Posted 08 July 2015 - 09:31 AM

    which way do we go?

  • Community Ace
  • 29924 battles
  • 12,603
  • [S-S-G] S-S-G
  • Member since:
    05-15-2012

:great::honoring: someone hire this guy for support.

never mind then he will forget how to do everything.



Nononox_ca #38 Posted 23 December 2015 - 07:27 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 1
  • Member since:
    07-09-2012
 Thank you very much for the tutorial! I solved the problem with this several months ago. However, after updating to 9.13, seems like the crashes are coming back, not as frequent though. Hopefully I can figure out the problem.

battle_759 #39 Posted 04 March 2016 - 02:04 AM

    Airman Basic

  • Member
  • 1 battle
  • 1
  • Member since:
    02-14-2016
[Content Moderated - Insults]
--Rhonico


FragrantSauce04 #40 Posted 17 July 2016 - 04:14 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 284 battles
  • 1
  • Member since:
    09-03-2014
I just reinstalled WoWP on my new laptop and whenever I try to launch the game the initial loading screen shows up and loads about halfway to 3/4 of the way and then it just gives me a black screen. I tried waiting and nothing happened for 15 minutes. This happens every time can someone help me?





Also tagged with crashes, CTD, frequentcrashes, clientcrash

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users