Jump to content


Being disconnected after entering a battle


  • This topic is locked This topic is locked
19 replies to this topic

limestone11 #1 Posted 02 July 2013 - 11:01 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 1
  • Member since:
    06-30-2013
I select an aircraft and enter the battle, shortly after, meaning 30 to 60 seconds I get disconnected form the server. Havent't completed a battle yet. Anyone else having this issue??

FreeFOXMIKE #2 Posted 02 July 2013 - 11:12 PM

    G.A.T.P. (Global Alpha Test Pilot)

  • Member
  • 5151 battles
  • 6,739
  • [332ND] 332ND
  • Member since:
    10-25-2011
also try your setting to low before the open beta for some reason this helped if I had the graphic setting on max I got a CTD,but med or lower no problems

           332 Virtual  Fighter  Group

 


Gators_Encore #3 Posted 03 July 2013 - 12:00 AM

    Master Sergeant

  • Closed Beta Tester
  • 1 battle
  • 38
  • Member since:
    01-26-2012
I had the same problem... And game files started to become corrupted...And renaming and reinstalling didn't work... My solution was (200 games ago) Downgrade Nvidia Driver to 306.97... And I Uninstall and reinstalled the Game... Install Full Version of the client - 0.5.0 http://worldofwarpla...nt/docs/update/
Hope this helps!

Edited by Force440, 14 July 2013 - 12:18 AM.


Gators_Encore #4 Posted 03 July 2013 - 04:45 AM

    Master Sergeant

  • Closed Beta Tester
  • 1 battle
  • 38
  • Member since:
    01-26-2012

View PostForce440, on 03 July 2013 - 12:00 AM, said:

I had the same problem... And game files started to become corrupted...And renaming and reinstalling didn't work... My solution was (200 games ago) Downgrade Nvidia Driver to 306.97... And I Uninstall and reinstalled the Game... Install Full Version of the client - 0.5.0 http://worldofwarpla...nt/docs/update/
Hope this helps!

Oppps dont wast ur time on that DL...Thats the RU version on NA Portal....PLEASE SOME ONE CHANGE THIS!
BUMp


Galfermecas #5 Posted 03 July 2013 - 10:59 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 2
  • [CRUZ] CRUZ
  • Member since:
    01-26-2012
I am disconnected from server even when playing against bot for training. LOL

NoRest4Wicked #6 Posted 04 July 2013 - 09:24 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 7
  • Member since:
    07-02-2013

View PostGalfermecas, on 03 July 2013 - 10:59 PM, said:

I am disconnected from server even when playing against bot for training. LOL
I'm having the same problem.  Whether it's training or a standard battle.  My graphics settings (I don't understand why that should matter) are very much middle of the road.  It seems to be happening within 60 seconds of starting the training/battle.  I've sent a support ticket but as the open beta just went live, I don't expect support will get back to me right away.  I'll try setting my graphics to low to see if that makes any kind of difference and report back.

NoRest4Wicked #7 Posted 04 July 2013 - 09:57 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 7
  • Member since:
    07-02-2013

View PostNoRest4Wicked, on 04 July 2013 - 09:24 PM, said:

I'm having the same problem.  Whether it's training or a standard battle.  My graphics settings (I don't understand why that should matter) are very much middle of the road.  It seems to be happening within 60 seconds of starting the training/battle.  I've sent a support ticket but as the open beta just went live, I don't expect support will get back to me right away.  I'll try setting my graphics to low to see if that makes any kind of difference and report back.

I set everything to the lowest possible graphics setting with the exception of resolution which I lowered from 1920x1080 to 1440x900 and I still got disconnected from the server within 60 seconds of starting a Standard Battle.  I was able to do a couple of Single Training missions against bots without getting disconnected.  I have a decent GPU (Radeon HD 7750) but a garbage CPU (dual core 2.2 GHz) and it didn't disconnect me in the Standard Battle until several planes from both teams were in view.  It does seem like it's when my CPU is handling too much load that it disconnects me from the server.  I know I need to get a better mobo and CPU but I thought I was well within the system requirements for the game.

BleakUK #8 Posted 05 July 2013 - 12:15 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 1
  • Member since:
    07-03-2013
Same here... Enter battles.. disconnect after anything from 10 seconds to over 30 seconds. I also had disconnects in training battles.

NoRest4Wicked #9 Posted 05 July 2013 - 05:50 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 7
  • Member since:
    07-02-2013
Is anyone from WoWP going to address this issue?  I sent in a support ticket on 3 July but still haven't received a response from them.  I don't see anything in the forums suggesting anything to work around this.  If it is an issue of the CPU not being able to handle the load, I'm not sure what else I can do in order to play the game.  My PC meets system requirements so unless those have been changed, I ought to be able to play the game.

SN33K #10 Posted 09 July 2013 - 08:56 PM

    Senior Airman

  • Closed Beta Tester
  • 0 battles
  • 25
  • [50CAL] 50CAL
  • Member since:
    01-26-2012
me too.

never had this issue til the latest update.

seems to be a wide audience for this one.

Sakuji #11 Posted 09 July 2013 - 10:39 PM

    Senior Airman

  • Member
  • 0 battles
  • 18
  • Member since:
    09-10-2012
I was fine all day yesterday, played 70+ games. Today, I cannot stay connected even 30 seconds, and often, more like 2-3 seconds. I can't even enter a battle, it disco's me before I can even choose a plane in hte hangar.

KurtTank #12 Posted 09 July 2013 - 10:46 PM

    Airman Basic

  • Closed Beta Tester
  • 0 battles
  • 1
  • Member since:
    01-26-2012
I have also sent a ticket in on or about July 3rd for this issue.  Still being disconnected.  None of the above solutions helped.

SN33K #13 Posted 10 July 2013 - 05:24 PM

    Senior Airman

  • Closed Beta Tester
  • 0 battles
  • 25
  • [50CAL] 50CAL
  • Member since:
    01-26-2012
today has been the worst ever. everytime i connect i get CI'ed after 5 seconds.

its like some evil little kid on the other end is booting me relentlessly because i pissed him off.lol.

Skullman86 #14 Posted 31 July 2013 - 06:22 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 1
  • Member since:
    12-19-2012
yes this has happened to me when i go to a battle and about right when the battles going to start i get disconected

Swordthumb #15 Posted 06 August 2013 - 03:15 AM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 1
  • Member since:
    06-15-2013
Having same disconnect issue here as well.

Hope this gets fixed soon.

CaptainBlaq #16 Posted 13 August 2013 - 09:47 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 2
  • Member since:
    07-18-2013
same issue... my other pc sitting right next to this one works fine.. but this connection on this pc cannot stay constant reinstalled ran under dif settings i have done everything i can think of.. d/c on upload d/c in hangar d/c in game..

CaptainBlaq #17 Posted 13 August 2013 - 10:01 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 2
  • Member since:
    07-18-2013
i disabled motion blur no longer am i having a disconnect error.

Carl_the_Cuttlefish #18 Posted 14 August 2013 - 02:43 PM

    Second Lieutenant

  • Closed Beta Tester
  • 20 battles
  • 1,416
  • Member since:
    11-06-2012
Whenever you get disconnected, your plane can fly under the mountains. It's a a graphical error, but its kind of cool.

"It's about to get real inky in here!!!"

- Carl the Cuttlefish, the artist formerly known as S01836775, now in an all new user friendly format.

I hope it doesn't sound like I'm whining in my posts 

And why do we balance???


McAwesomeFace #19 Posted 17 August 2013 - 03:05 AM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 3
  • Member since:
    02-06-2013
I think I win. often, I get disconnected while in the hanger.
I've even disconnected instantly after connecting. Never finished a battle.
So I deleted my game. All it did was take up space.
Looks like an awesome game, but man, it sucks so bad.

DrachenFury #20 Posted 17 August 2013 - 01:26 PM

    Master Sergeant

  • Member
  • 0 battles
  • 91
  • Member since:
    01-26-2012
This bug is really starting to drive me nuts too.  Getting d/c after just about every other attempt to enter a battle.  I've got my NVIDIA drivers updates so I'm going to try a full re-install to see if this helps.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users